Dzintars: NA ir ambīcijas pēc vēl kāda ministra portfeļa

foto labdien.lv
foto labdien.lv

Nacionālajai apvienībai ir ambīcijas uzņemties vēl kādas ministrijas vadību, tomēr pagaidām šādas prasības netiks izvirzītas, lai neapdraudētu esošās koalīcijas pastāvēšanu, to portāla "NRA.lv" intervijā atzina NA līderis Raivis Dzintars.

Dzintars akcentē, ka baumas par tieslietu ministra Gaida Bērziņa atkāpšanās slēptajiem iemesliem bijušas vien spekulācijas, jo nekādi ultimāti par ministru portfeļu pārdali neesot izvirzīti, piektdien vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

"Vienīgais patiesais iemesls, kādēļ Gaidis Bērziņš izlēma pamest posteni, ir nevēlēšanās, lai ar mūsu ministra rokām tiktu virzīts ebreju īpašumu atgūšanas jautājums," paudis Dzintars un atzinis, ka spiediens no valdības vadītāja bijis tik liels, ka Nacionālā apvienība nevēlējās sēdēt, rokas klēpī salikusi, kamēr zem mūsu ministra izkārtnes notiek pašai Nacionālajai apvienībai nepieņemami procesi. "Ar to es negribu teikt, ka šāda koalīcijas partneru rīcība ir kas ārkārtējs - tā ir ierasta politiskā spēle un konjunktūra. Taču pēc mūsu izlēmīgās rīcības esam pārliecināti, ka tuvākajā laikā "Vienotība" kautrēsies ko tādu atkārtot," sacījis Dzintars.
Dzintars arī atzinis, ka līdz ar Gaida Bērziņa demisiju ir panākts NA vēlamais rezultāts - tālāka šā jautājuma virzīšana nenotiks, iekams savu politisko viedokli neizteiks visi parlamentārie spēki.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Bērziņš ir paziņojis par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aizejot arī visa nacionālā apvienība VL-TB/LNNK.

Nacionālā apvienība (NA) nolēmusi tieslietu ministra amatam izvirzīt juristu Jāni Bordānu, kurš līdz šim bija Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs, un ministrijas parlamentārā sekretāra amatam virzīt advokātu Aigaru Lūsi.


Написать комментарий