Rēzeknē atklātas divas iepriekš izdarītas bruņotas laupīšanas no veikaliem

foto knifewallpapers.com
foto knifewallpapers.com

Šī gada 08.martā un 16.martā Rēzeknes iecirknī tika reģistrēti bruņotu laupīšanu gadījumi no veikaliem Rēzeknes pilsētā, kuros piedraudot pārdevējai ar nazim un ierocim līdzīgiem priekšmetiem nolaupīta nauda, vienā gadījumā Ls 147 otrā gadījumā Ls 100. Nevienā no laupīšanām veikala pārdevējām miesas bojājumi netika nodarīti, portālu gorod.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīgs Kristīne Mieze.

Uzsāktajos kriminālprocesos veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem otrdien, 26.jūnijā, aizdomās par augstāk minēto laupīšanu izdarīšanu aizturēja 1992.gadā dzimušu vīrieti, kā arī noskaidroja viņa līdzdalībnieku 1989.gadā dzimušu vīrieti.

Kriminālprocesu pirmstiesas izmeklēšanas gaitā atrasti noziedzīgo nodarījumu izdarīšanas rīki – naži, ierocim līdzīgs priekšmets, virsdrēbes, cimdi un sejas maskas. Nozīmētas vairākas ekspertīzes.

Veicot izmeklēšanu noskaidrots, ka abi aizdomās turētie vīrieši jau vairākkārt tiesāti par mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.
Trešdien, 27.jūnijā, aizturētajam 1992.gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu.

Par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.
Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.


Написать комментарий