Gaidāmās brīvdienas daugavpiliešus priecēs ar siltu un saulainu laiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Gaidāmās brīvdienas, beidzot, priecēs Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotājus ar vasaras laikapstākļiem – gaidāms silts un saulains laiks.

Pēdējā jūnija dienā – sestdien – saskaņā ar Latvijas sinoptiķu prognozēm ir gaidāms diezgan skaidrs laiks bez liela mākoņu daudzuma. Gaiss iesils līdz +25 grādiem pēc Celsija. Naktī arī nav gaidāmi nokrišņi un stiprs vējš, gaisa temperatūra sasniegs +10...+13 grādus, no rīta iespējama migla.

Pirmajā jūlija dienā Daugavpilī prognozē vēl siltāku laiku – gaisa temperatūra sastādīs +27 grādus, taču meteoroloģi sola mākoņainu laiku, brīžiem skaidrosies. Vakarā pastāv īslaicīga lietus un pat pērkona negaisa iespējamība.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka jūlijā ir gaidāms vasarīgi silts un saulains laiks. Taču speciālisti brīdina, ka šomēnes Latvijā varētu ievērojami palielināties ultravioletā starojuma līmenis – tā indekss skalā no 0 līdz 11 tuvosies 8.

Zinātnieki ir aprēķinājuši, ka ozona slānis stratosfērā virs mūsu valsts tuvākajā laikā samazināsies no 340 līdz 275 Dobsona vienībām. Ar Dobsona vienībām mēra kopējo ozona daudzumu ozona slānī. Viena šāda veida vienība atbilst 0,01 mm biezam ozona molekulu slānim.

Tieši tāpēc nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros no plkst.11:00 līdz 16:00. Īpaši bīstami ir šajā laikā lielā karstumā uzturēties pie ūdens, pludmalē. Šādos gadījumos speciālisti iesaka sargāt no saules galvu, ņemt līdzi lietussargu un saulesbrilles. Vislabāk būtu neaizrauties ar sauļošanos un nēsāt apģērbu ar garajām piedurknēm.


Написать комментарий