Latvija nodibina diplomātiskās attiecības ar Zālamana salām

foto theodora.com
foto theodora.com

Ceturtdien Ņujorkā parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru tika nodibinātas Latvijas un Zālamana salu diplomātiskās attiecības, portālu "Delfi" informēja Latvijas pārstāvniecībā ANO.

Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp abām valstīm Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Normans Penke un Zālamana salu vārdā – ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Kollins Beks.

Abu valstu vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas veicinās abu valstu divpusējo attiecību attīstību, kā arī sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Sarunas laikā vēstnieki pārrunāja abu valstu politisko, ekonomisko un kultūrvēsturisko attīstību, valstu sadarbības iespējas ANO, kā arī divpusējās sadarbības iespējas ekonomiskajā, tūrisma un citās jomās.

Zālamana salas ir salu valsts, kas atrodas Klusajā okeānā, tā sauktajā Melanēzijas reģionā, un tajā ir aptuveni 500 tūkstoši iedzīvotāju.


Написать комментарий