Jānis Lāčplēsis: Uzstāšanās no Saeimas tribīnes vietā izvēlos darbu komisijās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Žurnālisti nesen saskaitīja, kas no Latvijas Saeimas deputātiem un cik bieži uzstājās no tribīnes. Izrādījās, ka trīs deputāti no Latgales vispār nav uzstājušies no Saeimas tribīnes.

Viņu vidū ir Jānis Lāčplēsis (Vienotība), ZZS deputāts Jānis Klaužs, kurš tika ievēlēts Līvānu novadā un Rēzeknes Vecticībnieku kapu draudzes Padomes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts no SC Vladimirs Nikonovs.

Gorod.lv šajā sakarā griezās pēc komentāriem pie 11. Saeimas deputāta no Latgales Jāņa Lāčplēša. Pēc deputāta vārdiem, viņa pamatdarbs notiek komisijās. „Lēmumu sagatavošanas gaitā deputāti daudz diskutē, apspriežot dažādus aktuālus jautājumus.

Uzstāšanās no Saeimas tribīnes jebkura likumprojekta pieņemšanu īpaši neietekmē. Visbiežāk deputāti izmanto šo izdevību, lai pievērstu sev uzmanību.

Neapšaubāmi, ka valsts lēmumu pieņemšana prasa diskusijas, taču Saeimas tribīne nav tā vieta, kur varētu pilnvērtīgi rīkot šo diskusiju.

Personīgi es vairāk cenšos strādāt komisijās”, - paskaidroja Jānis Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka deputāts ir divu komisiju sastāvā – Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī ir Saeimas parlamentārās komisijas par Latvijas Krājbankas kraha izmeklēšanu priekšsēdētājs.

Starp citu, visbiežāk no visiem – vairāk nekā 120 reizes – no Saeimas tribīnes ir uzstājies Lāčplēša kunga partijas biedrs Jānis Reirs, lielākoties sakarā ar paziņojumiem par likumprojektiem. Bieži vien ir debatējis arī SC pārstāvis Andrejs Elksniņš.
Visvairāk tika debatēts par Ārlietu ministrijas ikgadējo atskaiti par paveikto darbu un plāniem ārpolitikā, kā arī par paveikto darbu un plāniem Eiropas Savienības jautājumos.

Sakarā ar šo tēmu izteicās 27 deputāti. Aktīvi tika debatēts arī par uzticības izteikšanu Dombrovska valdībai, par 2012.gada budžetu, Likumu par tautas nobalsošanu un šī Likuma grozījumiem.


Написать комментарий