'Tesla' elektromobiļu akumulatorus varēs uzlādēt stundas laikā

publicitātes foto
publicitātes foto

Amerikāņu elektromobiļu ražotājs "Tesla Motors" paziņojis, ka izstrādā akumulatoru ātrās uzlādes ierīci "Supercharger", kas ar 440 voltiem spēs akumulatoru komplektu uzlādēt stundas laikā, kamēr no tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas (240V) šis process aizņem aptuveni astoņas stundas.

Kā norāda ražotājs, pagaidām "Supercharger" ierīce paredzēta tikai dārgāko "Tesla Model S" sedana modifikāciju 85 kWh akumulatoru uzlādēšanai. Ar šādu akumulatoru elektriskais sedans spējīgs nobraukt 480 km distanci. Mazākas ietilpības akumulatori ar "Supercharger" ierīci būs uzlādējami vēl ātrāk, tomēr pagaidām šī ierīce tiem nav piemērota.

Tomēr šim jauninājumam ir viens trūkums – tas nedarbosies no tradicionālās elektrorozetes. To varēs izmantot tikai speciālās uzlādes stacijās, kuras plānots izvietot pie intensīvākās satiksmes lielceļiem ASV.

"Supercharger" ierīce tiks prezentēta tuvākā gada laikā.

Atgādinām, ka "Tesla Model S" ir pirmais elektriskais automobilis, kurā apvienots gan sportiskums, gan luksusa komforts. Dārgākajā modifikācijā ar 416 ZS elektromotoru tas līdz 100 km/h paātrinās 4,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 210 km/h. "Tesla Model S" maksā no 57 tūkstošiem ASV dolāru (no 32 tūkstošiem latu).


Написать комментарий