Diskutēs par Latvijas un ASV biznesa sadarbību

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pirmdien Rīgā notiek biznesa seminārs "ASV un Latvijas biznesa sadarbības iespējas", kuru atklās premjers Valdis Dombrovskis (V).

Semināra laikā notiks arī paneļdiskusija "Doing Business in Latvia - the Perspective of Americans". Diskusijā ASV biznesa aprindu pārstāvji Latvijā iepazīstinās ar uzņēmējdarbības vidi Latvijā, loģistikas iespējām uz Krieviju, Ziemeļeiropu un Āzijas valstīm, kā arī par sadarbības pieredzi ar Latvijas IT sektoru.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts norāda, ka neskatoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu, Latvijas un ASV sadarbība bijusi ļoti aktīva un arī veiksmīga.

"Vēl nesen visā pasaulē Amerika tika raksturota kā lielo iespēju zeme. Tā tas nenoliedzami ir. Taču neviens nevar liegt Latvijai pierādīt, ka arī mēs esam iespēju zeme, turklāt paši šīs iespējas ļoti labi apzināmies un mākam izmantot! Sadarbība ar citu valstu uzņēmējiem un biznesa organizācijām ir neatņemama sastāvdaļa arī mūsu uzņēmēju ikdienā, radot iespējas ne vien kāpināt eksportu, bet, piesaistot investīcijas, radīt jaunu ekonomisko vērtību tepat Latvijā," saka ministrs.

Rīgā ieradusies 20 ASV uzņēmēju liela delegācija. Tā ir atbildes vizīte pagājušā gadā notikušajām amatpersonu darba vizītēm ASV. Vizītes laikā Latvijā ASV biznesmeņiem plānotas arī individuālas tikšanās ar Latvijas uzņēmumiem un nozaru asociācijām, tikšanās ar Valsts prezidentu, Ministru prezidentu, ārlietu ministru, ASV vēstnieci Latvijā un Amerikas Tirdzniecības kameras Latvijā biedriem.


Написать комментарий