Jūnijs Daugavpilī bijis aukstāks par normu, bet jūlijā sola siltu un saulainu laiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jūlijs ir vasaras vidus. Neskatoties uz lietu un pērkona negaisiem, kurus brīžiem sola mūsu valsts lielākajā daļā, jūlijs būs silts un saulains.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Latgalē jūnija mēnesī laikapstākļi mūs īpaši nepriecēja ar vasarīgu laiku – gaisa temperatūra bija grādu zemāka par normu, kura sastāda +14,7 grādus. Turklāt, bija par četriem grādiem aukstāk nekā pagājušā gada pirmajā vasaras mēnesī.

Nokrišņu daudzums arī pārsniedza normu, bet augstākā gaisa temperatūra bija +24,5 grādi pēc Celsija. Naktis bija diezgan aukstas, jūnija sākumā gaisa temperatūra naktīs bieži vien bija zemāka par nulli.

Meteoroloģi prognozē, ka jūlijā gaidāms daudz siltāks un saulaināks laiks.

Brīvdienās mūsu valsti šķērsoja siltas gaisa masas, kas veicināja gaisa temperatūras pakāpšanos. Tieši tāpēc šodien Daugavpilī un novadā gaisa temperatūra iesils līdz +25 grādiem. Dienas laikā saglabāsies mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies. Sinoptiķi neizslēdz lietus un pērkona negaisa iespējamību.

Nedēļas vidū Latvijā pastiprināsies anticiklona ietekme, Daugavpilī un apkārtnē sola siltu, bet apmākušos un lietainu laiku. Gandrīz ik dienu gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Vidējā gaisa temperatūra mūsu pilsētā sastādīs +26 grādus. Naktīs gaisa temperatūra sastādīs +13...+15 grādus.


Написать комментарий