Aptauja: 'Vienotība' apsteidz SC un kļūst par populārāko partiju

foto vienotiba.lv
foto vienotiba.lv

Jūnijā populārākās partijas titulu ieguvusi "Vienotība", nedaudz palielinot savu reitingu un nobīdot otrajā vietā opozīcijas apvienību "Saskaņas Centrs", kuras reitings samazinājās. Trešo pozīciju saglabāja Zaļo un Zemnieku savienība, liecina "Latvijas Faktu" jūnijā veiktā aptauja.

"Vienotības" reitings pieauga no 15,5% maijā līdz 18,5% jūnijā un tā ierindojusies pirmajā vietā. Savukārt SC popularitāte samazinājās no 17,5% maijā līdz 14,7% jūnijā, un partija zaudējusi ilgstoši saglabātās līderpozīcijas.

Trešajā vietā arī jūnijā bija Zaļo un Zemnieku savienība, kuru atbalstīja 8% iedzīvotāju (maijā – 7,9%). Tāpat 5% barjeru iekļūšanai Saeimā jūnijā pārvarētu Nacionālā apvienība, par kuru bija gatavi balsot 6,8% (maijā – 7,9%).

Savukārt pērn Saeimas ārkārtas vēlēšanās otro vietu ieguvusī Reformu partija jūnija varēja rēķināties vien ar 2,6% atbalstu (maijā – 1,8%).

Gandrīz tikpat populāra jūnijā bija parlamentā nepārstāvētā "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kuru bija gatavi atbalstīt 2,3% iedzīvotāju (maijā – 0,5%).

Savukārt par Latvijas sociāldemokrātisko strādnieku partiju bija gatavi balsot 0,8% respondentu (maijā – 0,6%).

Jūnijā 15,1% pilsoņu vēlēšanās nepiedalītos, bet 29,8% nezināja, par ko balsotu.


Написать комментарий