Jūnijā Daugavpils cietoksni apmeklēja vairāk nekā tūkstotis tūristu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vasara ir atvaļinājumu laiks. Kāds brauc uz sirdij tuvu vasarnīcu vai uz laukiem, bet lielākā daļa tomēr dodas ceļojumos, lai apskatītu kaut ko jaunu un interesantu.

Daugavpili cenšas padarīt par tūristiem pievilcīgu pilsētu, tāpēc pašvaldība ir izstrādājusi un apstiprinājusi tūrisma attīstības koncepciju, un tā šobrīd ir viena no prioritārajiem virzieniem. Mūsu pilsētai ir bagātais materiālais un kultūrvēsturiskais mantojums – Daugavpilī atrodas unikālais cietoksnis, Baznīckalns, muzejs, šeit ir dzimuši daudzi pasaulē zināmi cilvēki.

Cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins Gorod.lv pastāstīja, ka aktīvā tūrisma sezona ir sākusies jau maijā, kad centru apmeklēja 1 011 cilvēki.

„Ņemot vērā faktu, ka pagājušā gada visas vasaras sezonas laikā Cietoksni bija apmeklējuši 2 000 tūristu, šī gada divos mēnešos mēs pārspējām šo skaitli. Piemēram, jūnijā mūs apmeklēja aptuveni 1 200 cilvēki. Turklāt, daudzi tūristi negriežas mūsu Centrā, bet paši pastaigājas un pēta Daugavpils pērli, kas nozīmē, ka Cietokšņa potenciālo apmeklētāju skaits ir daudz lielāks”, - ir pārliecināts Artjoms.

Pārsvarā arhitektūras pieminekli apmeklē Latvijas iedzīvotāji, kuriem patīk ceļot, bet ir arī viesi no Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas. Tie ir tūristi vai cilvēki, kuri ir atbraukuši ciemos pie draugiem un radiem. Kaut arī apskatīt mūsu Cietoksni ierodas arī no Japānas, ASV un citām valstīm.

Pēdējā laikā ir palielinājies tā saucamo „tranzīttūristu” skaits, kuri ierodas uz Kauņu no Rietumeiropas un, ceļojot uz Somijas pusi, pa ceļam apmeklē arī Daugavpili.
Pēc Artjoma Mahļina vārdiem, šāds tūristu skaita palielinājums ir saistīts ar mūsu pilsētas aktīvu tūrisma politiku: „Es ticu, ka pēc remontdarbu pabeigšanas Cietoksnī – ielu, Arsenāla ēkas, Nikolaja vārtu rekonstrukcijas – tūristu plūsma arvien palielināsies. Visi tūristi ar lielu interesi uzklausa informāciju par mūsu projektiem un sola apmeklēt Cietoksni pēc to realizācijas”, - paziņoja eksperts.


Написать комментарий