Ostu padomē prezentēs jauno Transporta attīstības pamatnostādņu virzienus

foto bnn.lv
foto bnn.lv

Trešdien notiks Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes (LOTLP) sēde, kurā informēs par jauno Transporta attīstības pamatnostādņu 2014. – 2020. gadam izstrādi, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrija.

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi Transporta attīstības pamatnostādņu 2014. – 2020. gadam (TAP) pirmo redakciju, ko tuvākā mēneša laikā plānots apspriest ar iesaistītajām ministrijām un nozares nevalstiskajām organizācijām. LOTLP sēdē trešdien tiks sniegts īss pārskats par pamatnostādņu saturu. Valdībā TAP ir jāiesniedz līdz šā gada 30. septembrim.

TAP ir politikas plānošanas dokuments, kurā noteikti pamatprincipi, attīstības mērķi, prioritātes un veicamie uzdevumi transporta nozarē laika periodam, kas sakrīt ar Eiropas Savienības finansējuma plānojuma periodu. TAP tiek izstrādātas vienlaikus ar Nacionālo attīstības plānu, papildinot un precizējot transporta nozarē paveicamo līdz 2020.gadam.

Skatīts tiks arī SM piedāvātais risinājums jauna publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras uzturēšanas un attīstības finansēšanas modeļa izstrādei un ieviešanai no 2013.gada 1.janvāra, paredzot tajā valsts līdzfinansējumu no akcīzes nodokļa ieņēmumiem par dzelzceļa pārvadājumos izmantoto dīzeļdegvielu. SM informēs par līdz šim veiktajiem pasākumiem jaunā modeļa izstrādei, tajā skaitā par likumprojekta "Grozījumi Dzelzceļa likumā" virzību.

Paredzēts arī uzklausīt VAS "Latvijas dzelzceļš" ziņojumu par dzelzceļa ritošā sastāva atjaunošanas un papildināšanas iespējām, un tā savlaicīgu nodrošinājumu Latvijas izcelsmes eksporta kravu iekraušanai Latvijas ostās un kravu pārvadāšanai uz NVS un Vidusāzijas valstīm. Šis jautājums LOTLP darbakārtībā iekļauts pēc Ekonomikas ministrijas priekšlikuma.

LOTLP ir valdības izveidota institūcija un to vada Ministru prezidents. Padome piedalās nozares politikas veidošanā, sniedzot priekšlikumus un atzinumus valdībai un citām institūcijām.


Написать комментарий