Daugavpilieši tiek aicināti apmeklēt festivālu zem klajām debesīm „Roka naktis” Zarasos ar atlaidi 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Augusta sākumā lietuviešu Zarasos notiks tradicionālais vasaras mūzikas un izklaižu festivāls zem klajām debesīm „.Galapagai/Rock Nights” („Roka naktis”). Šobrīd tas ir lielākais festivāls Lietuvā, kas apvieno cilvēkus, kuriem patīk kvalitatīvā mūzika, jautras izklaides un atpūta pie dabas krūts kopā ar ģimeni vai draugiem.

Vakar „Park Hotel Latgola” notika žurnālistiem domātā preses konference, kurā piedalījās Lietuvas lielākā mūzikas festivāla „Galapagai/Rock Nights” rīkotāji. Festivāla producents Algirdas Barniškis pastāstīja, ka tas ir notikums, kas ļauj visiem aizmirst par ikdienas rūpēm un aicina cilvēkus apmeklēt neparasti skaistu lietuviešu Zarasu salu, kur divas dienas un naktis valdīs prieks, jautrība un mūzika. Šogad festivāls svin savu 10 gadu jubileju un tam par godu arī Daugavpils iedzīvotāji tiek aicināti pievienoties šim grandiozajam pasākumam.

Pēc festivāla galvenā producenta vārdiem, ik gadu „Galapagai/Rock Nights” apmeklē tūkstoši dalībnieku ne tikai no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, bet arī no Vācijas, Somijas un Lielbritānijas, lai izbaudītu labas kvalitātes rokmūziku. Šajā jubilejas gadā uz 4 festivāla skatuvēm uzstāsies grupa, kas ir kļuvusi par pārdošanas līderi Lielbritānijā un ieguvusi labākās grupas titulu, - „Chase & Status”, kas izpilda mūziku drum‘n‘base stilā. Kā arī uzstāsies slavenā vācu rokgrupa „Oomph!”, kura vairāk nekā 20 gadus iedvesmo daudzus mūziķus, tai skaitā slavenos „Rammstein”, un vēl viena angļu grupa „Breed 77”. Kā festivāla viesi uzstāsies pazīstamā latviešu alternatīvā rokgrupa „Dzelzs Vilks”.

Kopumā festivāla skatītāju priekšā uz četrām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā četrdesmit dažādu mūzikas virzienu izpildītāji. Viena no skatuvēm būs galvenā, tur notiks uzaicinātu „zvaigžņu” koncerti, otrā skatuve atradīsies ielejā un uz tās uzstāsies jauni izpildītāji. Trešā skatuve tiks ierīkota uz kalna, tur notiks muzikālo sacensību un konkursu uzvarētāju uzstāšanās, bet ceturtā skatuve atradīsies pludmalē, lai cilvēki, kuri atpūšas pie ūdens, arī izbaudītu labu mūziku.

Sakarā ar to, ka tas ir ne tikai mūzikas, bet arī izklaides festivāls, visus viesus gaida ļoti daudzveidīga pasākumu programma. Notiks gan nodarbošanās ar dažāda sporta veidiem, gan ūdens izklaides un bērniem domātās atrakcijas, darbosies radošās darbnīcas, notiks pat suņu skriešanās sacensības un nakts pokers. Tāpēc vasaras festivāla apmeklētāji noteikti negarlaikosies.

Zarasu mērs Arnoldas Abramavičus atzīmēja, ka šāda veida festivāls šeit tika rīkots pirms 4 gadiem, kopš tā laika tas ir kļuvis lielāks, grandiozāks un organizētāks. Turklāt, augusta mēnesī kūrortpilsēta Zarasaja rīko 3 nozīmīgus starptautiskos pasākumus.

Kā tuvākajiem kaimiņiem Daugavpils iedzīvotājiem ir lieliska iespēja iegādāties biļetes uz divām festivāla „Galapagai/Rock Nights” dienām, izmantojot atlaidi un samaksājot tikai 13 latus. Starp citu, šāda veida piedāvājums attiecas tikai uz daugavpiliešiem un Zarasu pilsētas iedzīvotājiem. Biļetes cenā ietilpst autostāvvietas maksa, parkošanas vietas maksa, izklaižu un muzikālo skatuvju visu zonu apmeklēšanas maksa.

Kā arī festivālam ir savi varoņi – pasaulē slaveni cilvēki, kuru visiem pazīstamās frāzes kļuva par festivāla savdabīgo moto, tiesa, nedaudz pārveidotā veidā. Piemēram, Nīče uzskata, ka „pops ir miris (bet roks ir dzīvs)”, Darvins ir pārliecināts, ka „izdzīvo tikai skaļākie”, bet Einšteins domā, ka „pastāv tikai divas lietas – Visums un roks, bet par Visumu es neesmu tik drošs”.



Написать комментарий

Zarasos, draugi, Zarasos!!!