Pasaules čempionātam ugunsdzēsības sportā jauniešiem pieteikušās 9 valstu komandas

foto vugd.gov.lv
foto vugd.gov.lv

No 17. līdz 22.jūlijam Valmierā, Latvijā, notiks III Pasaules čempionāts ugunsdzēsības sportā jauniešiem un 37. Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā, informē VUGD.

Lēmums par III Pasaules čempionāta rīkošanu Valmierā tika pieņemts XI Starptautiskās ugunsdzēsēju un glābēju sporta federācijas kongresā 2010.gada 7.-10. decembrī Berlīnē, Vācijā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs Normunds Plēgermanis atzīst, ka Latvijai tas ir liels pagodinājums, jo pirmo reizi šāda mēroga čempionātu rīkot uzticēts kādā no Eiropas Savienības valstīm.

Dalībai III Pasaules čempionātam ugunsdzēsības sporta jauniešiem ir pieteiktas komandas no Dienvidkoreja, Kazahstānas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Šajā pašā laikā risināsies arī Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā, kas pirmo reizi notika 1961.gadā Latvijā. Katru gadu to rīko cita Baltijas valsts un šogad tas atkal notiek Latvijā. Šā čempionāta ietvaros startēs pieaugušo un jauniešu komandas no visām trijām Baltijas valstīm, kā arī viesu statusā būs Polijas komanda.

Ugunsdzēsības sports ieņem nozīmīgu lomu jauniešu, brīvprātīgo ugunsdzēsēju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu profesionālo iemaņu un fiziskās sagatavotības attīstībā. Pirmās oficiālās sacensības ugunsdzēsības sportā Latvijā notika jau 1937.gadā.
Ugunsdzēsības sports apvieno vieglatlētikas un ugunsdzēsības elementus. Jauniešu komandas no deviņām valstīm, kā arī Baltijas valstu pieaugušo komandas noskaidros uzvarētājus četrās disciplīnās: 100m šķēršļu joslas pārvarēšana; uzkāpšana mācību tornī ar āķkāpnēm, 4×100m ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

Šobrīd notiek aktīvi čempionāta sagatavošanās darbi, lai līdzās sportiskajām cīņām čempionāts kļūtu par svētkiem ne tikai sportistiem, bet arī visiem tā apmeklētājiem. Visus interesentus aicinām bez maksas apmeklēt čempionāta pasākumus un atbalstīt sportistus:

19.jūlijs

10:00 Uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī (J.Daliņa stadions)
18:00 Čempionāta atklāšana; Finālskrējieni disciplīnā uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī (J.Daliņa stadions)
 

20.jūlijs

10:00 100m šķēršļu joslas pārvarēšana (J.Daliņa stadions)
16:00 4x100m ugunsdzēsības stafete (J.Daliņa stadions)

21.jūlijs

10:00 Izvēršanās no motorsūkņa (J.Daliņa stadions)
Čempionāta ietvaros notiks arī ugunsdzēsības tehnikas izstāde.

Pilna pasākuma programma pieejama:
www.juniorfiresport2012.org

III Pasaules čempionātu ugunsdzēsības sportā jauniešiem un 37. Baltijas valstu čempionātu ugunsdzēsības sportā organizē Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Latvijas Ugunsdzēsības sporta federācija un Starptautiskā ugunsdzēsēju un glābēju sporta federācija.


Написать комментарий