Traģiska avārija Cēsīs: vadītājs nav bijis reibumā

foto Valsts policija
foto Valsts policija

Cēsīs pirms divām nedēļām notikušajā "BMW" un vilciena sadursmē bojāgājušais autovadītājs nav bijis alkohola vai apreibinošu vielu ietekmē, informēja Valsts policijas pārstāve Dace Jukāma.

Traģiskajā negadījumā 18.jūnijā vēlu vakarā Cēsīs uz Poruka ielas pārbrauktuves gājis bija auto vadītājs, 1973.gadā dzimis valmierietis, un divi pasažieri – 23 gadus veca Dikļu pagasta iedzīvotāja un 1987.gadā dzimis Annenieku pagasta iedzīvotājs.

Policija, izmeklējot šo negadījumu, nozīmēja vairākas ekspertīzes, arī lai noteiktu apreibinošo vielu klātbūtni auto vadītāja organismā. Pēc sākotnējās informācijas, vīrietis negadījuma brīdī nav bijis apreibinošo vielu ietekmē. Nozīmēta arī autotehniskā ekspertīze, lai noskaidrotu, ar kādu ātrumu automašīna šķērsojusi pārbrauktuvi.

Dzelzceļa pārbrauktuve, uz kuras notika traģiskais negadījums, nav aprīkota ar aizsargbarjerām, un pie tās nav izstādīta ceļa zīme, kas nosaka par pienākumu apstāties un pārliecināties par satiksmes drošību, pirms turpināt kustību. Pārbrauktuve ir aprīkota ar signālugunīm. Policija vērš iedzīvotāju uzmanību un atgādina, ka satiksmes noteikumu prasības nosaka - autovadītājam, pirms izbrauc uz pārbrauktuves, vienmēr ir jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens.

Jau ziņots, ka avārija notika pirmdien plkst.22.06 uz Poruka ielas pārbrauktuves, automašīnai braucot virzienā no Lapsu uz Valmieras ielu. Vilciena lokomotīve, pēc vadītāja teiktā, braukusi no Valmieras uz Rīgu ar aptuveno ātrumu 70 kilometru stundā. Lokomotīve uz pārbrauktuves ietriekusies automašīnas BMW sānos un trieciena dēļ stūmusi to pa sliedēm vēl vairāk nekā 400 metru līdz Cēsu dzelzceļa stacijai.

Automašīna, kura pirmdienas vakarā Cēsīs ietriecās vilciens un izraisīja traģisku avāriju ar trim bojāgājušajiem, pārbrauktuvi šķērsojusi lielā ātrumā un pie aizliedzošā signāla.


Написать комментарий