Nulles deklarācijas iesnieguši 130 000 cilvēku; legalizēti 2,73 miljoni latu

foto.lu.lv
foto.lu.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) saņēmis 130 073 fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijas, un 80 cilvēki ir uzrādījušas līdz šim nedeklarētos ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamos ienākumus 2 739 402,81 lata apmērā, par ko nāksies samaksāt nodokļos 410 652,14 latus, liecina VID apkopotā informācija.

Par iepriekš nedeklarētiem ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamiem ienākumiem līdz 1.jūlijam jau samaksāti 324 863,21 lats.

Līdz likumā noteiktajam 1.jūnijam VID ir iesniegtas 124 217 mantiskā stāvokļa deklarācijas, pārējās deklarācijas saņemtas vēlāk pa pastu.

VID norāda, ka termiņā iesniegto deklarāciju skaits vēl var mainīties, jo gadījumā, ja personai objektīvu iemeslu dēļ nebija iespējams iesniegt deklarāciju līdz 1.jūnijam (piemēram, jūrniekiem, atrodoties izbraukumā), personai ir pienākums deklarāciju iesniegt triju mēnešu laikā pēc šo iemeslu izbeigšanās, pievienojot deklarācijai informāciju par objektīvajiem iemesliem.

Tāpat VID atgādina, ka fiziskai personai ir tiesības precizēt iesniegtajā mantiskā stāvokļa deklarācijā iekļautās ziņas triju mēnešu laikā pēc deklarācijas iesniegšanas, iesniedzot jaunu mantiskā stāvokļa deklarāciju un tajā veicot atzīmi, ka tiek iesniegta precizēta deklarācija.

Jau vēstīts, ka 1.martā sākas trīs mēnešu termiņš, kurā saskaņā ar jauno sākumdeklarēšanās likumu visiem, kas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) mantiskā stāvokļa "nulles" deklarācija.

Pagājušā gada nogalē pieņemtais Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums paredz, ka no 1.marta līdz 1.jūnijam VID iesniedzamajā mantiskā stāvokļa deklarācijā jānorāda ziņas pēc stāvokļa 2011.gada 31.decembrī pulksten 24.


Написать комментарий