Kamēr trupa atpūšas, Daugavpils teātra ēkā tiks nokrāsota skatuve un iztīrīts paklājs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vasara ir tradicionālā atvaļinājumu sezona, un Daugavpils teātris nav izņēmums. No jūlija sākuma gandrīz viss teātra kolektīvs ir devies pelnītajā atvaļinājumā.

 

Visas teātra sezonas garumā mūsu profesionālais teātris ar režisoru Oļegu Šapošņikovu vadībā priecēja un pārsteidza mūsu skatītājus ar krāšņām un neparastām pirmizrādēm. Mums visiem ir palicis atmiņā spilgtais mūzikls „Dāmu paradīze”, kura pamatā ir Raimonda Paula mūzika un kurš bija savācis pilnas zāles ne tikai Daugavpilī, bet arī Rīgā! Uz viesizrādi Nacionālajā teātrī galvaspilsētā jau iepriekš tika izpārdotas visas biļetes, un Rīgas publikas pilnā zāle Daugavpils aktierus sveica ar skaļiem aplausiem.

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju šī sezona tika noslēgta ar pirmizrādi – jautru un asprātīgu komēdiju „Mīļās draudzenītes”, kuras pamatā ir skandalozi slavenās amerikāņu rakstnieces Lauras Kanningemas romāns. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā sezonas noslēgumā mums tika piedāvāts lielisks iestudējums pēc franču dramaturga Oskara Emanuēla Šmita lugas „Oskars un Rozā dāma”.

Jaunā teātra sezona Daugavpilī sāksies oktobrī, taču Oļegs Šapošņikovs solījis kārtējo pirmizrādi skatītāju uzmanībai piedāvāt jau septembrī. Kā arī pēdējā preses konferencē režisors bija stāstījis par saviem plāniem apmācīt jaunu aktieru kursu, kas papildinātu esošo trupu ar jauniem talantiem. Pašlaik Daugavpils teātra kolektīvā kopumā darbojas 58 cilvēki, no kuriem 20 ir aktieri.

Pagaidām Daugavpils teātrī notiek remontdarbi. Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode Gorod.lv pastāstīja, ka jūlijā ēka ir jāsagatavo jaunai teātra sezonai, lai no atvaļinājuma atgriezusies trupa varētu turpināt strādāt un priecēt skatītājus.

„Šogad mums izdevās uzkrāt nedaudz līdzekļu, kuri tiks izmantoti remontam – tiks nokrāsota skatuve, saremontēta duša, aktieru frizētavā tiks ierīkots karstais ūdens, tiks sakārtota teātra foajē. Kā arī mazgāsim aizkarus un tīrīsim paklāju, kurš netiks tīrīts gadus piecus. Bet Latviešu kultūras centra direktore Regīna Osmane solīja palīdzēt teātra jumta remontā”, - paziņoja Strodes kundze.


Написать комментарий