Jēkabpils svētkos gaidāms Raimonds Pauls, teātri, kapelas, dejas un tirgus

foto baltictravelnews.com
foto baltictravelnews.com

No 5.jūlija līdz 7.jūlijam Jēkabpils svinēs Pilsētas svētkus. Tie kļuvuši jau tradicionāli un notiek katru gadu, jūlija pirmās nedēļas nogalē. Šogad svētkos uzstāsies gan Raimonds Pauls, gan arī ļoti daudzi teātra, mūzikas un deju kolektīvi, tai skaitā no Jēkabpils, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Būs arī īpašās izklaides bērniem, sporta pasākumi, gadatirgus, un vēl daudzi citi pasākumi, kas pulcēs viesus no tuvām un tālākām vietām.

"Pilsētas ielās un laukumos būs daudz smaidīgu cilvēku, čalas, kņada un burzma. Būs prieks par atkalredzēšanos, atmiņām, sastapšanos un atklāsmēm. Uz tikšanos Vecpilsētas laukumā, Krustpils saliņā, Kena parkā un Sēļu sētā steigsies daudzi mākslinieki, sportisti, daiļamata meistari. Pilsētas svētku dienās bagātināsim cits citu un tā kļūsim bagātāki paši!" aicina Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

"Šogad tie ir Satikšanās svētki, kad līdzīgi pasauli uztverošie un domājošie satiksies tautas tradīcijās, mūzikā, dejā, mākslā, spēka, veiklības un prāta sacensībās, cieņas apliecinājumos Gada jēkabpiliešiem un savai pilsētai," par svētku ievirzi stāsta Jēkabpils Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele.

Raimonds Pauls uz satikšanos ar skatītājiem Jēkabpilī ieradīsies ar ceremonijorķestri "Miers un bērziņš". Ir ierakstītas 15 pilnīgi jaunas un trakas dziesmas, tām visām vārdu autors ir Guntars Račs. Pie mikrofoniem Maestro ir pieaicinājis nepārspējamos dziedošos aktierus Jāni Paukštello, Hariju Spanovski un Andri Bērziņu. "Latviešu roks visiem ir apnicis, un es atcerējos, ka serbiem ir ļoti labs sastāvs - kāzu un bēru orķestris. Mēs mēģinājām kaut ko līdzīgu izdarīt - šajā drūmajā laikā vienkārši cilvēkiem uzlabot garastāvokli. Mūzika tā arī taisīta - ar smaidu par visu kaut ko. Šodien jau tikai ar smaidu var izdzīvot, citādāk jau nemaz nevar," par savu jauno projektu iepriekš ir stāstījis Raimonds Pauls.

Vienlaicīgi, pilsētas svētku ietvaros Jēkabpilī, Sēļu sētā, notiks VI Starptautiskais Tautas mūzikas festivāls "Lustes Jēkabpilī". Piedalīsies kapelas "Malta", "Feinie letiņi", "Rakari" un, protams, arī vietējie "Kreicburgas ziķeri", kas koncertā sadarbosies ar deju kolektīvu "Delveri". Būs arī kapelas no Igaunijas un Lietuvas. Šogad pirmo reizi festivālā piedalīsies tautas deju un mūzikas grupa no Polijas "Sokolowianie". "Visos kolektīvos, kurus redzēsim koncertā, darbojas talantīgi un profesionāli mūziķi. Ik priekšnesumu viņi izpilda tik aizrautīgi, ka daudzi skatītāji, īpaši jau bērni, pievienojas dancotājiem," stāsta festivāla iniciators, kapelas mūziķis un Krustpils kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītājs Aivars Pugačs.

Jēkabpils ir bagāta arī ar savām teātra tradīcijām. Pilsētas svētku programmā ir iekļauti vairāki teātra uzvedumi. 5.jūlijā, Krustpils saliņā būs skatāma Jaunā teātra muzikāla brīvdabas izrāde "Naudas koks" pēc V. Belševicas stāsta "Tās dullās Paulīnas dēļ" motīviem ar kapelas "Bumerangs" piedalīšanos. Lomās: Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Gunārs Placēns, Jūlija Ļaha, Ivars Lūsis, Regīna Devīte u.c. Savukārt Lielo Piektdienas amatnieku gadatirgu 6.jūlijā kustinās un lustinās, un andelēties palīdzēs Jēkabpils Tautas teātra aktieri. Vēl, 7.jūlijā, Vecpilsētas laukumā uz Lielās skatuves būs Valmieras teātra muzikālās apvienības "Žerāri" humoristiski izklaidējošā programma "Briljanta roka".

Svētku pasākumus kuplinās Jēkabpils nacionālo biedrību tautas mākslas kolektīvi. Pirmo reizi plašākai publikai uzstāsies jaunais Jēkabpils kamerorķestris Mārtiņa Berga vadībā.

Mazajiem svētku dalībniekiem būs iespēja satikties cirka brīnumu pasaulē un Anneles atrakciju parkā, bet lielkoncertā Vecpilsētas laukumā viņus priecēs atraktīvie un talantīgie bērnu dziesmu konkursu uzvarētāji.

Orientēšanās sacensībās pa Jēkabmiesta ielām veiklākais varēs tikt pie Hercoga naudas zuteņa, un makšķerēšanas sacensībās kāds noteikti izmānīs no Daugavas ūdeņiem vislielāko zivi, ja veiksme uzsmaidīs.

Neizpaliks arī īstas vīru cīņas, jo par uzvarētāja godu Krustpils saliņā spēkosies Latvijas spēkavīru čempionāta dalībnieki.

Svētki noslēgsies ar Radio1 organizēto festivālu Krustpils saliņā, kur uzstāsies Zigfrīds Muktupāvels, Bet Bet, Otra puse, Liene Candy un citi populāri mūziķi, bet Kena parkā grupa Ilūzija aicinās uz izdancošanos zaļumballē tik ilgi, kamēr vien būs dancotgribētāji.

 


Написать комментарий