Daugavpils 'Daugava' otro reizi šosezon uzvar čempionvienību 'Ventspils'

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas virslīgas futbola čempionāta 18.kārtas spēlē svētdien Daugavpils "Daugava" ar rezultātu 3:0 (0:0) savā laukumā pieveica esošo valsts čempionvienību "Ventspils".

Demonstrējot pārliecinošāku sniegumu visas spēles garumā, Daugavpils komandu 53.minūtē vadībā izvirzīja Guntars Silgailis, bet cīņas izskaņā divus vārtus pēdējās desmit minūtēs guva Stenlijs Ibe.

"Daugava" čempionvienību pieveica jau otro reizi šosezon.

Daugavpils "Daugava" vēl tikai ceturtdien izbraukumā sekmīgi aizvadīja UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmo spēli un jau nākamajā ceturtdienā tai būs jāpiedalās nākamajā mačā šajā turnīrā.

Kā ziņots, pirmajā šīs kārtas spēlē sestdien Rīgas "Daugava" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Gulbenes" komandu.

Savukārt atlikušās trīs 18.kārtas cīņas risināsies 19.jūlijā un 8.augustā.

Pēc šī mača Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā atgriezās "Daugava", kuras kontā ir 37 punkti 18 mačos un tā par diviem punktiem apsteidz "Skonto" komandu, kuras kontā ir 35 punkti 17 mačos. Šīm komandām ar 30 punktiem 17 cīņās seko "Ventspils", savukārt ceturtajā pozīcijā ar 26 punktiem 17 spēlēs atrodas JPFS/FK "Spartaks".

Piektajā vietā ar 25 punktiem 15 cīņās atrodas "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugavas" kontā ir 18 punkti, bet pa 17 punktiem iekrājušas "Jūrmala" un "Gulbene". "Jelgava" ar 14 punktiem ieņem devīto vietu, bet turnīra tabulu ar 13 punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē ar šo nosaukumu.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.



Написать комментарий