Kofi Annans ieradies Damaskā

foto whirl.nl
foto whirl.nl

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans svētdienas vakarā ieradies Damaskā, paziņoja viņa preses sekretārs Ahmads Favzi.

"Kopīgais īpašais sūtnis Sīrijas jautājumos Kofi Annans šovakar ieradās Damaskā uz sarunām ar [Sīrijas] prezidentu Bašaru al Asadu," informēja Favzi, nesniedzot sīkākas ziņas.

Iepriekš svētdien Sīrijas Ārlietu ministrija (ĀM) paziņoja, ka Annans ieradīsies Damaskā pirmdien.

"Ir apstiprināts, ka Annana kungs apmeklēs Damasku savas misijas ietvaros, lai ar Sīrijas vadību apspriestu jautājumu par sešu punktu plānu," aģentūrai AFP sacīja Sīrijas ĀM preses sekretārs Džihāds Makdisi.

Šī ir trešā Annana vizīte Sīrijā, kopš viņš februārī tika iecelts par ANO un Arābu līgas īpašo sūtni Sīrijas jautājumos. Iepriekšējo reizi viņš bija Sīrijā maija beigās.

Francijas laikrakstā "Le Monde" nedēļas nogalē publicētajā komentārā Annans skaidroja, ka ir veikti nopietni pūliņi, lai atrisinātu krīzi Sīrijā mierīgi un politiskā ceļā, tomēr viņš atzina, ka viņa izstrādātais miera plāns nav bijis veiksmīgs un, iespējams, vairs nav garantiju, ka tas vainagosies panākumiem.

Annana miera plāns, ko veido seši punkti, spēkā stājās 12.aprīlī, tomēr tā galvenais punkts par vardarbības izbeigšanu no visām pusēm nav izpildīts.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek plaši nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Atbilstoši Londonā bāzētās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 16 500 cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji. Asada režīms par nemieru organizēšanu vaino "ārvalstu teroristus".
 


Написать комментарий