Poļu uzņēmējs ražošanu Daugavpils uzņēmumos salīdzināja ar zirgkopību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajā nedēļā divu dienu laikā Daugavpilī ar oficiālu vizīti viesojās delegācija no Polijas Varminskas-Mazurskas provinces, kuras sastāvā bija valsts un sabiedrisko iestāžu pārstāvji un uzņēmēji.

Tiekoties ar pilsētas vadības pārstāvjiem maršals Jaceks Protas paskaidroja, ka brauciens uz Daugavpili tika organizēts ar mērķi nodibināt sakarus, kas veicinātu attiecību attīstību ne tikai reģionālajā, bet arī valsts līmenī.

Vizītes laikā poļu delegācija apmeklēja uzņēmumus „Ziegler mašīnbūve” un „Ditton pievadķēžu rūpnīca”, kā arī tikās ar Eiroreģiona „Ezeru zeme” pārstāvjiem.
Pēc Olštinas pilsētas metālražošanas uzņēmuma izpilddirektora Andžeja Ničuka vārdiem, viņiem ļoti patika ražošanas organizēšana Ditton rūpnīcā. „Uzņēmuma menedžeris ir ļoti dedzīgs – viņš ir kompetents, enerģisks, zinošs un rūpnīcai ir labas nākotnes perspektīvas. Taču uzņēmumā „Ziegler mašīnbūve” esam ievērojuši nelielu stagnāciju un vecas darba metodes.

Kad zirgkopībā ir nepieciešams radīt skaistu un izturīgu zirgu jaunu sugu, tiek sajauktas dažas stiprākas sugas. Tikai šādā gadījumā var izveidot svaigas asinis un radīt kaut ko jaunu. Tas pats arī ražošanā – lai tā būtu efektīva, ir nepieciešams meklēt jaunus variantus, jaunas tehnoloģijas, piesaistīt jaunu darbaspēku.

Jo arī ūdens, kas nekustās, sastāvējās un rada nepatīkamu smaržu, bet dzīvais, plūstošais ūdens pastāvīgi mainās un ir tīrs un caurspīdīgs”, - pastāstīja poļu uzņēmējs.
Starp citu, tikšanās laikā pilsētas domē provinces vadītājs paziņoja, ka viņu delegācija vizītes beigās plāno formulēt konkrētus priekšlikumus sakarā ar savstarpēji izdevīgu sadarbību. Rezultātā Varminskas-Mazurskas provinces maršals Jaceks Protas un Daugavpils mērs Žanna Kulakova parakstīja protokolu par sadarbību ekonomikas, tūrisma, kultūras jomās un pašvaldību struktūru darba jomā.
 


Написать комментарий