V.Ruskulis: Šovasar Daugavpils domē vētras brīdinājumi netika saņemti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējās dienās Latvijā vērojams stiprs karstums, brīžiem uznāk negaidīts pērkona negaiss un stiprs brāzmains vējš. Piemēram, pagājušajās brīvdienās dažos Latgales rajonos pēkšņa negaisa rezultātā bez elektrības bija palikušas 177 mājsaimniecības. Bez elektrības uz dažām stundām bija palikuši Balvu, Viļakas, Baltinavas un Bērzpils apkārtnes iedzīvotāji.

Brīvdienās remontdarbu veicējiem nācās labot vairāk nekā 60 bojāto elektropadeves līniju, taču, kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis, iepriekšējo dienu pērkona negaisi mūsu pilsētas un apkārtnes iedzīvotājiem īpašas neērtības nesagādāja.

Pēc V.Ruskuļa vārdiem, šovasar Daugavpils pašvaldībā netika saņemti vētras brīdinājumi. Taču, kā zināms, prognozēt vētru ir ļoti grūti, tāpēc brīdināt par to pilsētniekus ne vienmēr ir iespējams. Šajā sakarā speciālisti iesaka sekot, lai mantas pagalmos un uz balkoniem būtu piestiprinātas, logi netiktu atstāti vaļā. Gadījumā, ja vētra jūs pārsteidz negaidīti, nedrīkst stāvēt zem kokiem un elektropadeves līnijām, labāk ir atrasties telpās.


Написать комментарий