I.Pavlovskis: Daugavpils plašsaziņas līdzekļu pārstāvju starptautiskās Krievijas un ES sadarbības skolas apmeklējums ir interesants trends

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv pārstāvji piedalījās starptautiskajā vasaras skolā „Krievijas un Eiropas Savienības sadarbība Baltijas jūras reģionā: kopīgo stratēģiju meklējot”, kura no 2. līdz 6.jūlijam darbojās Losevas ciemā, Ļeņingradas apgabalā.

Pasākumu organizēja Starptautiskās un reģionālās politikas centrs (Sanktpēterburga), F.Eberta fonds un Krievijas-Baltijas mediju centrs, tā ietvaros uzstājās politiskie darbinieki no Krievijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Krievijas, ES un NATO partnerattiecību un sadarbības Baltijas jūras reģionā tēmu augstskolu studentu un absolventu, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvju priekšā izvērsa arī pārstāvji no Latvijas – Juris Poikāns (vēstnieks, stratēģiskās plānošanas nodaļa, Latvijas Ārlietu ministrija, Rīga), Viktors Makarovs (Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs, Rīga), Andris Sprūds (Latvijas Ārpolitikas institūta direktors, Rīga).

Krievijas–Baltijas mediju centra direktors Igors Pavlovskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida skolas tiek rīkotas no 2001.gada. Minētās tikšanās ir unikāla situācija, kad vienā diskusijā tiekas nesamierināmi oponenti, un nav mērķa uzspiest auditorijai kādu viedokli. Šāda veida forumu mērķis ir sniegt klausītājiem visu viedokļu spektru, kaut arī daži no tiem varētu būt nepatīkami skolas organizatoriem un sponsoriem.

I.Pavlovskis paziņoja, ka katru reizi skolai bijusi sava tematika, kas bija saistīta ar starptautiskās politikas aktuālajiem jautājumiem, kuru centrā atrodas Krievija. Pēdējās vasaras skolas tematika ir saistīta ar to, ka 1.jūlijā Krievija kļuva par Baltijas jūras valstu padomes priekšsēdētāju, tāpēc tika akcentēts Baltijas reģions.

„Pašlaik ir izveidojusies situācija, kad Baltijas valstis atrodas ārpus KF ārpolitikas, tāpēc Baltijas valstu dalībnieki mūs apmeklē diezgan reti. Un tas, ka minēto skolu šogad apmeklēja Daugavpils pārstāvji, nevis tikai Rīgas pārstāvji, ir interesants trends, jo mēs sākām strādāt ar reģionālajiem partneriem un, manuprāt, šī sadarbība tiks turpināta”, - atzīmēja I.Pavlovskis.

Iepriekšējos gados vasaras skolās piedalījās ļoti liels cilvēku skaits, daudzi no kuriem pašlaik ir Polijas konsulāta Sanktpēterburgā darbinieki, Krievijas Ārlietu ministrijas un Baltijas valstu, Vācijas Ārlietu ministrijas darbinieki. Organizatori paziņoja, ka nākotnē viņi plāno turpināt organizēt šāda veida tikšanās un apspriest reģionu būtiskākās problēmas.


Написать комментарий