Ādažos zibens noposta trīsstāvu māju

foto spokanefavs.com
foto spokanefavs.com

Ādažos, Parka ielā, sestdien vakarā, iespējams, zibens iespēris trīsstāvu dzīvojamā mājā, kā rezultātā tā pamatīgi izdegusi, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Brīdī, kad notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji, ēkas jumts jau dedzis ar atklātu liesmu, pastāstīja VUGD pārstāve Inga Vetere. Liesmas uz ēkas jumta izpletušās 120 kvadrātmetru platībā, ēkas trešais stāvs dedzis 60 kvadrātmetru platībā un kāpņu telpa - 40 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā strādājušas četras autocisternas, autokāpnes un ūdensvedējs.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecināja, ka par šo ugunsgrēku no VUGD saņemta informācija, taču kriminālprocess saistībā ar notikušo nav sākts.

Savukārt Cēsīs, Jāņa ielā, sestdien izcēlās ugunsgrēks divstāvu koka mājas otrajā stāvā. Lai gan dega tikai dīvāns divu kvadrātmetru platībā, taču bija stiprs sadūmojums. Jau līdz ugunsdzēsēju glābēju ierašanās brīdim no dzīvokļa bija iznests trīs gadus vecs zēns, kurš bija saelpojies dūmus. Viņu mediķi nogādāja slimnīcā.

Laika posmā no sestdienas rītam līdz pirmdienas rītam VUGD izbraucis uz 135 notikumiem - dzēsti 42 ugunsgrēki un notikuši 87 glābšanas darbi.

Sestdien lielākā daļa glābšanas darbu bijuši saistīti ar negaisu un stiprajām vēja brāzmām.Sestdienas rītā saņemta informācija, ka Nīcas novada Otaņķu pagastā piecu māju iedzīvotājiem pēc stiprajām vēja brāzmām nepieciešama ugunsdzēsēju palīdzība. Nolūzušie koki novākti gan no dzīvojamo māju, gan šķūņa jumtiem, kā arī vieglās automašīnas un traktora. Savukārt Saldū, Kuldīgas ielā, pēc stiprajām lietusgāzēm bija applūdusi dzīvojamā māja. Tur ugunsdzēsēji ar motorsūkni atsūknēja ūdeni, informēja Vetere.

Aizputes novada Kalvenes pagastā uz autoceļa Aizpute-Kalvene stiprais vējš bija sagāzis kokus. Kopumā ugunsdzēsēji glābēji no ceļa novākuši 15 nolūzušus kokus. Savukārt Saldus novada Zvārdes pagastā koks bija uzkritis uz dzīvojamās mājas un šķūņa jumta. Jūrmalā, Strēlnieku ielā, ugunsdzēsēji nolūzušu koku novāca no dzīvojamās mājas jumta un brauktuves.

Svētdien VUGD palīdzība bija nepieciešama teju visos Latvijas reģionos - Ādažos koks bija uzkritis uz vieglās automašīnas, savukārt nolūzušie koki no ceļu braucamās daļas novākti Rīgā, Cēsīs, Jūrmalā, Kārsavā, Baltinavas novadā, Balvu novadā, Rēzeknes novadā un Talsu novadā.


Темы: , , , , , , ,
Написать комментарий