Neskatoties uz parakstīto vienošanos, O.Dukšinska atteicās no piedāvātā skolas direktores amata

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, pagājušajā ceturtdienā Daugavpils Domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu sakarā ar aiziešanu pensijā atbrīvot no ieņemamā amata 9.vidusskolas un 15.vidusskolas direktorus Silviju Birjulinu un Joseli Dunavecki.

Vicemērs Vitālijs Azarevičs agrāk portālam Gorod.lv bija ziņojis, ka pretendentu atlases gaitā būs svarīgi, lai skolas direktora amatā nebūtu nejaušu cilvēku – mācību iestādes vadītājam jābūt kompetentam cilvēkam, kurš labi pārzina minēto darbības jomu. Iespējams, ka pretendentu atlase notiks, pamatojoties uz darba interviju un par galveno kritēriju kļūs tas, kādu mācību iestādes attīstības koncepciju piedāvās kandidāts.

Kārtējā preses konferencē domē 9.jūlijā, atbildot uz jautājumu, kad tiks zināmi jaunu direktoru vārdi, vicemērs paziņoja, ka galīgais lēmums par skolu direktoru atbrīvošanu no amata tiks pieņemts kārtējā deputātu sēdē šo ceturtdien. Ja lēmums tiks pieņemts, tiks izsludināta kandidātu atlases procedūra. Tiek pieņemts, ka augusta sākumā pašvaldība būs izvēlējusies un nosauks jaunu direktoru vārdus.

Kas attiecas uz Izglītības pārvaldes bijušo vadītāju Olgu Dukšinsku, kurai saskaņā ar vienošanos pašvaldībai bija jāpiedāvā skolas direktora vieta kādā no pilsētas skolām, V.Azarevičš atzīmēja, ka Izglītības pārvaldes bijušajai vadītājai tika piedāvāta skolas direktores vieta, taču O.Dukšinska no tās atteicās.

Jāatzīmē, ka O.Dukšinskas parakstītā vienošanās paredz, ka līdz 1.augustam pašvaldība uzņemas piedāvāt O.Dukšinskai vakantu vidusskolas vai pamatskolas direktores vietu, kuru viņa pieņems.


Написать комментарий