Grieķijas darba valsts ministrs atkāpjas

foto geolocation.ws
foto geolocation.ws

Grieķijas darba valsts ministrs Niks Nikolopuls pirmdien atkāpās no amata pēc domstarpībām jautājumā par valdības sarunām ar starptautisko aizdevēju pārstāvjiem.

Nikolopuls ir trešais ministrs, kurš atkāpies, kopš Grieķijā pirms trim nedēļām tika izveidota jaunā valdība. Viņš ir premjerministra Antoņa Samara konservatīvās partijas "Jaunā demokrātija" (ND) biedrs.

Nikolopuls paziņoja, ka nepiekrīt sarunu formātam starp Grieķijas valdības pārstāvjiem un auditoriem no Eiropas Savienības (ES), Starptautiskā valūtas fonda (SVF) un Eiropas Centrālās bankas (ECB).

Nikolopuls savā interneta vietnē ievietotā paziņojumā pavēstīja, ka sarunās jau no paša sākuma vajadzētu apspriest "izkropļojumus" darba un pensiju jautājumos.

"Vienīgais manas atkāpšanās iemesls ir mans personīgais uzskats, ka uz diskusiju galda jau no sākuma ar uzsvaru vajadzēja nolikt .. svarīgu izkropļojumu apspriešanu un labošanu darba, pensiju, sociālā nodrošinājuma un labklājības jautājumos," rakstīja Nikolopuls.

Grieķijas jaunā valdība grib mīkstināt dažus no starptautiskā aizdevuma saņemšanas nosacījumiem, tostarp algu samazināšanas un atlaišanas no darba. Grieķijai tomēr jāveic solītās reformas, lai netiktu bloķēta jaunu aizdevuma daļu piešķiršana.

25.jūnijā no finanšu ministra amata atteicās baņķieris Vasilis Rapans, kurš vēl nebija paspējis dot ministra zvērestu un kuru bija piemeklējušas veselības problēmas. Dažas dienas pēc tam atkāpās tirdzniecības flotes ministra vietnieks interešu konflikta dēļ.

Grieķijas valdība tika izveidota pēc 17.jūnijā notikušajām parlamenta vēlēšanām tajās visvairāk balsu ieguvušās konservatīvās partijas "Jaunā demokrātija" (ND) līdera Samara vadībā. Valdošajā koalīcijā ir arī Panhellēnistiskā sociālistiskā partija (PASOK) un nelielā partija "Demokrātiskie kreisie" (DIMAR), taču atšķirībā no ND tās valdībā ir deleģējušas bezpartejiskus ministrus.


Написать комментарий