Šķēle domājis par basketbolista karjeras beigšanu

foto bbl.net
foto bbl.net

Latvijas basketbolists Armands Šķēle pirms pāris gadiem, kad nevarēja atrast sev klubu, nopietni apsvēris beigt spēlētāju karjeru, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" sacīja pats sportists.

Atgādinām, ka Šķēle šajā vasarā atgriezās valstsvienības treniņnometnē, taču aizvadītajā nedēļā ievietots slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, jo atkal saslimis ar meningītu. Iepriekšējo reizi Šķēle ar meningītu bija saslimis 2010.gada sākumā un toreiz sportists divas dienas atradies bezsamaņā. Pēc tam viņam tika veikta operācija, lai novērstu turpmākus saslimšanas draudus.

Intervijā pirms saslimšanas ar meningītu Šķēle stāstīja, ka Igaunijas komanda Tallinas "Kalev/Cramo" glāba viņa spēlētāja karjeru.

"Godīgi pateikšu – vienā brīdī man jau šķita, ka viss – beigšu spēlēt basketbolu. Tik tālu bija aizgājis, ka pat nevarēju tikt Latvijas komandās. Protams, bija kaut kādi iemesli, traumas, taču – ja divas normālas Latvijas komandas tevi nevar vienkārši paņemt sastāvā un dot iespēju... Nedomāju, ka biju tik švaks, arī miljonu neprasīju, taču nevienam nebiju vajadzīgs," stāstīja Šķēle. "Ja nebūtu "Kalev", kas mani tobrīd paņēma – ļoti iespējams, basketbolu šobrīd vairs nespēlētu. Taču viņi uzdrošinājās paņemt mani no pilnīgākās bedres un deva iespēju. Kādu izmantoju, kādu varbūt ne, taču treniņos atdevu sevi par simt procentiem – lieku roku uz sirds. Spēlēs kaut kas nesanāca biežāk, taču kopumā var teikt, ka pārliecību esmu atguvis – sapratis, ka kādam varbūt vēl esmu vajadzīgs un varu būt noderīgs."

Par Šķēli vairākas reizes interesi izrādījušas Latvijas spēcīgākās komandas – "VEF Rīga" un "Ventspils".

"Šķiet, "VEF Rīga" jau vismaz 3–4 reizes bijušas visādas sapulces par šo... Es jau vairs nevaru saprast, kurš runā taisnību, kurš melo! Tik sarežģītas bija visas tās "čakarēšanās". Vienreiz, otrreiz – "vai tu nāksi", "nu tad šoreiz tiešām" utt. Tad jā, tad nē, tad atkal jā un – atkal nē... Vienā brīdī tas jau kļuva smieklīgi. Ja ne, tad ne – tad nav vairs ko tālāk runāt! Cik var atkal kādu pierunāt vai kaut ko sarunāt. Ja nevajag, nevajag – tad tā arī pasakiet! Viss taču kārtībā un saprotams – visiem izpatikt nav iespējams," stāstīja Šķēle. "Jā, es labprāt spēlētu "vefā" – esmu to jau teicis. Sezonas laikā skatījos – man patīk, kā viņi spēlē. Daudz pazīstamu spēlētāju, ar kuriem būtu viegli spēlēt kopā, iespēja būt mājās – jā, protams, man tas patiktu. Taču ja negrib, negrib – ko man darīt..."

Tikmēr ar "Ventspils" vienību ar basketbolistam neizdevās vienoties, jo viņš vēlējās divu gadu līgumu, kamēr klubs piedāvāja vienu.

Šķēle arī atzina, ka savā karjerā ir pieļāvis kļūdas, taču viņš uzsvēra, ka kļūdas pieļauj katrs cilvēks. Tagad viņa "nemiera gars" esot atslāpis un viņš ar gadiem kļuvis prātīgāks.


Написать комментарий