Labi audzināti bezpajumtnieki Brazīlijā atdot policijai uz ielas atrastus 10 tūkstošus dolāru

foto jarielsmith.blogspot.com
foto jarielsmith.blogspot.com

Divi Brazīlijas pilsētas Sanpaulu bezpajumtnieki atraduši uz ielas maisiņu, kurā bijuši 20 tūkstoši reālu (10 tūkstoši dolāru vai 5664 latu). Par atradumu bezpajumtnieki paziņojuši policijai, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Bezpajumtnieks Režaniels Silva Santuss un viņa draudzene Sandra Reina Domingisa nav ilgi domājuši, ko darīt ar atradumu un ziņojuši policijai. Likuma sargiem sākumā bijis grūti noticēt notiekošajam, kad īsti bezpajumtnieki, kas dzīvo zem tilta, dod tiem īstu naudu.

Abi bezpajumtnieki, vācot uz ielas atrasto makulatūru un dzērienu skārdenes, nopelna 15 reālu dienā. "Lai arī tas nav daudz, tā ir godīga nauda. Māte mani iemācīja, ka zagt ir pati pēdējā lieta un es gribu, lai viņa būtu mierīga – šo mācību dēls ir apguvis," žurnālistiem pastāstīja Režaniels.

Maisiņā līdzās naudai policisti atrada japāņu virtuves restorāna čekus. Likumsargi noskaidroja, ka restorāna iepriekšējā dienā notikusi zādzība un ir pazudusi visa tajā esošā nauda. No priekiem par atgūto naudu restorāna īpašnieks piedāvāja abiem bezpajumtniekiem darbu savā uzņēmumā, solot apmaksāt visus apmācībai nepieciešamos izdevumus, vēsta "Itar-Tass".

Bezpajumtnieki apsverot šo piedāvājumu, bet jebkurā gadījumā palikt zem tilta viņi nevarēs. Nezināmas personas ir draudējušas viņiem ar izrēķināšanos. Policija uzskata, ka tie varētu būt zagļi, kuri ir zaudējuši savu guvumu.


Написать комментарий