Aleksejs Burunovs: Rotko centra uzturēšana maksās 400 000 latus gadā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tiek plānots, ka nākamā gada novembrī Marko Rotko centrs Cietoksnī uzņems pirmos apmeklētājus, bet vēl pēc gada tajā notiks liela starptautiskā konference „Rīga 2014”.

Vakardienas preses konferencē Centra direktors Aleksejs Burunovs pastāstīja, ka Centra uzturēšana maksās 400 000 latus gadā. No šīs summas 91 000 latu piešķirs Kultūras ministrija. Rīt Latvijas Mākslas akadēmijā notiks tikšanās, kurā ar Kultūras ministrijas pārstāvjiem atkārtoti tiks apspriesti Centra finansējuma jautājumi.

Pēc Alekseja Burunova vārdiem, ir izsludināts konkurss par oriģinālu zālei domāto ekspozīcijas mēbeļu izgatavošanu, zāle tiks aprīkota ar signalizāciju, ugunsdzēšanas gāzes sistēmu, mikroklimata adapteriem, ventilāciju. Mikroklimatu zālē kontrolēs speciālists, kurš atradīsies operatoru telpās.

„Saskaņā ar vienošanos, kas tika panākta ar Marko Rotko bērniem, Daugavpils centram tiks uzdāvinātas 6 gleznas. Vēl 2 darbus ir solījusi piešķirt Vašingtonas mākslas galerija. Turklāt, viņi paši apdrošinās šīs gleznas, nosūtot mums rēķinu par diezgan lielu summu.

Šajā sakarā esam uzrakstījuši vēstuli Kultūras ministrijai un lūguši nodrošināt valsts garantijas. Ja tas nenotiks, būs nepieciešams slēgt līgumu valsts un pašvaldības starpā par papildus līdzekļu piešķiršanu.

Pēc Vašingtonas mākslas galerijas aprēķiniem divu oriģinālu apdrošināšanas summa varētu sastādīt 100 000 latus gadā”, - paziņoja Rotko centra direktors.


Написать комментарий