Policijas paziņojums

foto Valsts policija
foto Valsts policija

Pirms neilga laika policija jau informējusi par krāpšanas gadījumiem Daugavpils pilsētā un brīdināja iedzīvotājus par piesardzību (īpaši uzmanīgiem būtu jābūt gados vecākiem cilvēkiem), saņemot telefona zvanus no kādas personas, kura, uzdodoties par radinieku, paziņo, ka iekļuvis nepatikšanās kā rezultātā ir cietusi cita persona, un šīs problēmas atrisināšanai ir nepieciešama naudas summa, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Veicot izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos, operatīvo pasākumu rezultātā 7.jūlijā, Daugavpilī aizdomās par četriem krāpšanas gadījumiem Kriminālpolicijas darbinieki aizturēja 3 personu grupu – 1967. un 1968.gadā dzimušus vīriešu, un 1980.gadā dzimušu sievieti. Vēlāk abiem, agrāk vairakkārt tiesātiem, vīriešiem tiesa piemēro apcietinājumu.

Turpinot izmeklēšanu, policijas darbinieki noskaidrojuši, ka aizturētie saistīti arī ar laupīšanas izdarīšanu Daugavpilī, kas notika 27.jūnijā, kad aizturētā sieviete ievilināja cietušo vīrieti kādā dzīvoklī, kurā viņš tika piekauts un aplaupīts.

Jāpiebilst, ka aizturēšanas brīdī pie minētām personām likumsargi atraduši un atsavinājuši narkotiskas vielas, iespējams metamfetamīnu. Par krāpnieku upuriem kļuva 1949., 1946., 1935. un 1919. gadā dzimušās sievietes. Izkrāptās naudas summa 3 000 lati.

Izmeklēšana turpinās.

Policija vērš iedzīvotāju uzmanību un lūdz uzmanīgi ieskatīties fotogrāfijā attēlotā vīrieša sejā. Gadījumā, ja kāds ir cietis no šīs personas pretlikumīgām darbībām, nekavējoties ziņojiet Valsts policijā pa tālr. 110, 112, 65403302.



Написать комментарий