Igaunijas vēstnieku patīkami iespaidojusi mūsu skaista un labiekārtota pilsēta

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien ar oficiālu vizīti Daugavpilī ir ieradies Igaunijas vēstnieks Latvijā Mati Vārmans. Kopā ar viņu ir atbraukusi neliela delegācija – Igaunijas konsuls Latvijā, kā arī Igaunijas Tirdzniecības palātas pārstāvis un uzņēmējs. Daugavpils pilsētas domē viesi tikās ar mēru Žannu Kulakovu.

Augstu stāvošais igauņu viesis uzreiz pasniedza nelielu piemiņas dāvanu mūsu pilsētas vadītājai, un teica, ka ir patīkami iespaidots, redzot, cik skaista un labiekārtota ir pilsēta: „Uzreiz var saprast, ka pilsētai ir laba saimniece”.

Oficiālās tikšanās sākumā Žanna Kulakova pastāstīja, ka valsts otrā lielākā pilsēta atrodas zilo ezeru zemē – Latgalē, un piedāvāja viesiem noskatīties jau kļuvušu par tradicionālu prezentāciju „Daugavpils – iespēju pilsēta”. Mērs laiku pa laikam papildināja prezentāciju, paziņojot interesantus faktus no pilsētas dzīves un vēstures.
Savukārt vēstnieks atzīmēja, ka mūsu valstis ir tuvākie kaimiņi un senie sabiedrotie, Latvija ir viena no galvenajām Igaunijas ekonomiskajām partnerēm. Kādreiz tieši igauņu investīcijas Latvijā bija pirmajā vietā, pašlaik tās ieņem trešo vietu. Pēc Mati Vārmana vārdiem, igauņi ir ieinteresēti ciešā sadarbībā ar Latvijas biznesu – šobrīd pie mums darbojas vairāk nekā 1 500 igauņu uzņēmumu.

Daugavpilī šobrīd diezgan veiksmīgi darbojas 2 uzņēmumi ar igauņu kapitālu – AS „Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” un „Daugavpils maiznieks”. Vēstnieka kungs paziņoja, ka vizītes ietvaros viņš plāno apmeklēt šos uzņēmumus.

„Nav noslēpums, ka diplomātiskā un valsts dzīve ir koncentrēta Rīgā, tāpēc citu Latvijas pilsētu apmeklējumi dod iespēju ne tikai paplašināt priekšstatu par valsti kopumā, bet arī palīdz nodibināt jaunus sakarus dažādās dzīves jomās. Latgalei nav jābaidās sevi reklamēt citās valstīs. Piemēram, Vidzemes un Kurzemes pārstāvji aktīvi par sevi stāsta mūsu valstī, tāpēc līdz ar vasaras sezonas sākumu igauņu tūristi cenšas apmeklēt šos Latvijas reģionus”, - atzīmēja vēstnieks.

Daugavpils mērs atzīmēja, ka vēstnieka novērtējums Daugavpilij ir ļoti svarīgs un pasniedza dāvanā viņam un citiem delegācijas dalībniekiem Pirmā investīciju foruma katalogu un nelielu suvenīru komplektu ar zīmolu „Daugavpils zīme”, uzaicinot viesus apciemot jaunu starptautisku forumu, kas notiks šī gada septembrī.



Написать комментарий