Meningīts konstatēts arī Celitānam

foto tvf.org.tr
foto tvf.org.tr

Meningīts konstatēts vienam no Latvijas pēdējo gadu lielākajām volejbola zvaigznēm Gundaram Celitānam. Saslimšanas dēļ ir nopietni apdraudēta Celitāna dalība Latvijas izlasē septembrī gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

„Pagaidām nav zināms, cik smagi viss ir, taču baidos, ka šogad viņam dalība izlasē ies secen. Dod dievs, lai Gundars atlabst līdz sezonas sākumam. Viņš man zvanīja un sūdzējās par galvassāpēm jau pagājušajā nedēļā un pēdējās dienas ir pavadījis slimnīcā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Lai gan Latvijas izlases kandidātu lokā ir arī Hermans Egleskalns (spēlē Gundara Celitāna pozīcijā – diagonāle) un varētu pietiekami veiksmīgi aizstāt sasirgušo Gundaru, tieši Celitāns pēdējos gados bijis ne tikai izlases līderis laukumā, bet arī ārpus tā. Ši faktam nevilcinoties piekrīt arī Vilde.

Jau ziņots, ka aizvadītās nedēļas nogalē slimnīcā ar meningītu tika nogādāts Latvijas basketbola izlases spēlētājs Armands Šķēle. Viņam šī slimība konstatēta jau trešo reizi.

EČ kvalifikācijas otrajā kārtā Latvija spēlēs vienā grupā ar Franciju, Spāniju un Ungāriju. Spēles notiks divos sabraukumos – no 7. līdz 9.septembrim Ungārijā un no 14. līdz 16.septembrim Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā. Gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Latvijas izlase uzsāks nākamās nedēļas sākumā.

Celitāns pavisam nesen pievienojās Itālijas A1 līgas klubam "Modena", bet pēdējās sezonas spēlēja Turcijas klubos "Ziraat Bank" un "Halkbank".

12.07.2012 , 11:05

sportacentrs.com


Написать комментарий