Tautsaimniecībai atkopjoties, arvien biežāk apdrošina mājdzīvniekus un mājlopus

foto smosh.com
foto smosh.com

Latvijas tautsaimniecībai atkopjoties, ne tikai mājlopu, bet arī mājdzīvnieku īpašnieki arvien biežāk pieņem lēmumu tos apdrošināt.

Kā liecina apdrošināšanas AS "Balta" dati, šā gada piecos mēnešos mājdzīvnieku, galvenokārt suņu, apdrošināšanas gadījumu skaits, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, palielinājies teju par trešdaļu.

Patlaban sabiedrībā "Balta" reģistrētie mājdzīvnieku - suņu un kaķu - apdrošināšanas gadījumi ir skaitāmi desmitos, savukārt mājlopu, kur lielākā daļa ir govis, zirgi, apdrošināšanas gadījumi ir skaitāmi vairākos tūkstošos.

"Balta" apdrošina suņus, kaķus, papagaiļus, jūrascūciņas, trušus, seskus un citus mājdzīvniekus, taču dzīvnieku īpašnieki lielākoties izmanto iespēju apdrošināt suņus. "Baltas" dati liecina, ka apdrošināti tiek aptuveni 30 dažādu šķirņu suņi. Lielākā summa, par kuru šogad saimnieks ir apdrošinājis savu četrkājaino mīluli sabiedrībā "Balta", ir 1600 latu, bet parasti mājdzīvnieki tiek apdrošināti par summu līdz 750 latiem.

Apdrošinātājs informēja, ka eksotiskākos, neparastākos un izteiksmīgākos vārdus īpašnieki devuši nevis suņiem, kaķiem un citiem mīluļiem, bet gan mājlopiem. Piemēram, "Baltā" apdrošinātajām govīm vārdi piešķirti par godu kādai konkrētai valstij vai salai - Kanāda un Krēta, upei - Volga, lellei - Bārbija, bērnu grāmatas varonei - Pepija, Olimpa dievietei - Hēra. Apdrošinātajiem mājlopiem ir tādi gana izteiksmīgi vārdi kā Vīķe, Mincis, Krūze, Kolba, Dosja, Deja, Elektra, Beibe un Fifa.

"Baltas" pārstāvis Aldis Eņģelis informē, ka visi mājdzīvnieki un mājlopi tiek apdrošināti pret slimībām, negadījumiem, ugunsgrēkiem un dabas stihijām, zādzībām un laupīšanām, kā rezultātā iestājas mājdzīvnieka vai mājlopa bojāeja. Turklāt papildu bojāejas riskam saimnieks savam mīlulim var apdrošināt veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumus.

"Balta" ietilpst "RSA Insurance Group", kas ir viena no pasaulē vadošajām starptautiskajām apdrošināšanas grupām ar 300 gadu pieredzi. Tā piedāvā apdrošināšanu gandrīz 140 valstīs.


Написать комментарий