Apsardzes firma nespēj nodrošināt Londonas olimpiskajām spēlēm nepieciešamo apsargu daudzumu

foto thisismoney.co.uk
foto thisismoney.co.uk

Privātais uzņēmums G4S, kuram jārūpējas par apsardzes nodrošināšanu Londonas Olimpisko spēļu laikā, nespēs nodrošināt nepieciešamo apsargu daudzumu līdz olimpisko spēļu sākumam 27. jūlijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kompānija paziņojusi, ka saskārusies ar grūtībām darbinieku atrašanā un apmācīšanā. G4S par apsardzi spēļu laikā ir parakstījusi 300 miljonu mārciņu (265 miljoni latu) vērtu līgumu. Tomēr uzņēmums nespēj laikā pieņemt darbā un apmācīt vēl nepieciešamos 10 tūkstošus darbinieku, uzzināja BBC.

Tomēr valsts amatpersonas mierina, ka apsargu trūkums nekādā veidā neietekmēs drošību spēļu laikā. Lielbritānijas armija ir gatava drošības garantēšanai nosūtīt vēl 3500 karavīru. Bruņotie spēki Londonas olimpisko spēļu organizēšanai jau iedalīja 13500 militārpersonu, bet nu šis skaits var pieaugt līdz 17 tūkstošiem.

Par drošību spēļu laikā rūpēsies 23700 cilvēku. G4S kontrolēs kopējo drošības sistēmu, kā arī sadarbosies ar neapbruņotiem karavīriem. Apsardze ir jānodrošina vairāk nekā 30 objektiem, kuros notiks sacensības, kā arī daudzās citās vietās, piemēram, autostāvvietās.


Написать комментарий