Iestāda koku par godu titula «Līvānu Goda pilsonis» ieguvējam

foto livani.lv
foto livani.lv

Lai godinātu savu kādreizējo skolotāju - šī gada Līvānu Goda pilsoni, viņa audzēkņi, bijušie Pļaviņu vidusskolas skolēni, kā dāvanu Jūlijam Stikutam un vienlaikus arī Līvānu pilsētai svētkos, iestādījuši krāšņu lapegli skvērā iepretim Līvānu 1. vidusskolai, informē Līvānu pašvaldības mājaslapa.

Šī esot dāvana no visas klases – stāsta Gunta Hohlova un Juris Ikaunieks, bijušie klasesbiedri, kam ticis gods pārstāvēt visus Jūlija Stikuta audzēkņus. „Mēs sevi saucam par 5. b klasi. Joprojām esam draudzīgi un gandrīz katru gadu satiekamies absolventu vakaros, lai gan pagājuši jau vairāk kā 40 gadi kopš skolas absolvēšanas. Jūlijs pagājušā gada nogalē svinēja savu septiņdesmito dzimšanas dienu, savukārt mums, viņa audzēkņiem ir sešdesmit gadi – mūsu skolotājs ir tikai par desmit gadiem vecāks nekā mēs”.

Jūlijs Stikuts sāka savu darbu Pļaviņu vidusskolā kā mūzikas skolotājs un 5. b klases audzinātājs. Papildus vadīja skolas kori un ansambli. Lai gan vēl pavisam jauns puisis, tikko pēc mūzikas vidusskolas pabeigšanas, Jūlijs guva lielu popularitāti gan skolēnu, gan skolotāju vidū. „Jūlijs bija saprotošs audzinātājs, varbūt tādēļ, ka bija tik jauns un pusaudžu problēmas viņam bija labi saprotamas” – stāsta Gunta. „Mēs bijām laba klase, labi mācījāmies, bet arī nedarbus darīt mums patika. Šādos gadījumos mūsu audzinātājs mūs vienmēr aizstāvēja. Ar viņu kopā bija interesanti – daudz braucām ekskursijās, savulaik apmeklējām pat slaveno Munameģi, dodoties turp kravas automašīnā. Mēs kļuvām labi draugi. Tādi esam vēl aizvien".


Написать комментарий