DU rektors: Saraksts ar mācību programmām, kuras, iespējams, tiks slēgtas mūsu augstskolā, neatbilst patiesībai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 12.jūlijā, Latvijas žurnāls „Ir” publicēja informāciju, saskaņā ar kuru mūsu valsts augstskolu 55 mācību programmas vajadzētu slēgt. Pēc žurnāla datiem, eksperti bija izpētījuši Latvijas universitāšu 854 mācību programmas. Taču kļuva zināms, ka šo pētījumu rezultāti nebija paredzēti publiskai paziņošanai, oficiāli tie ir jāpublicē tikai šī gada rudenī.

Tomēr žurnālā publicētajā sarakstā nokļuva 22 Latvijas augstskolu mācību programmas, tai skaitā Latvijas Universitātes, Daugavpils universitātes, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Starptautiskās Praktiskās psiholoģijas augstskolas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Baltijas Starptautiskās Akadēmijas un Rīgas Stradiņa universitātes mācību programmas.

DU rektors Arvīds Barševskis Gorod.lv paziņoja, ka žurnāls „Ir” sniedzis nepareizu informāciju, vismaz attiecībā uz Latgales lielāku augstskolu. Pēc akadēmiķa vārdiem, dažas programmas, kas iekļuva „melnajā” sarakstā, attiecas uz 2.kategoriju, kas atbilst pietiekami augstai augstskolas apmācības kvalitātei. Tās ir pieprasītas studentu vidū, pievērš pasniedzēju uzmanību, ir akreditētas.

„Žurnālā sniegtā informācija neatbilst patiesībai. Tas, ka programmas atbilst 3.kategorijai, nenozīmē, ka tas ir sliktas pēc savas būtības. Vienkārši šobrīd studentu skaits, kuri vēlētos tās apgūt, nav liels.

Mēs pieprasīsim minētajam izdevumam atsaukt nepatiesu informāciju, kas neatbilst patiesībai un nepieciešamības gadījumā esam gatavi griezties tiesā”, - paziņoja rektors Barševskis.


Написать комментарий