Latvijas Banka samazina visas procentu likmes

foto.lu.lv
foto.lu.lv

Ņemot vērā, ka riski cenu stabilitātei vidējā termiņā ir ierobežoti un inflācija turpina samazināties, kā arī prognozējamo Eiropas parādu krīzes negatīvo ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, Latvijas Bankas padome ceturtdien nolēma pazemināt visas Latvijas Bankas noteiktās procentu likmes, portālu "Delfi" informēja banka.

Latvijas Bankas refinansēšanas likme samazināta no 3,5% uz 3%; banku noguldījumu iespējas uz nakti Latvijas Bankā procentu likme - no 0,25% uz 0,1%; banku noguldījumu iespējas uz septiņām dienām Latvijas Bankā procentu likme - no 0,375% uz 0,125%.

Aizdevumu iepriekšējās 30 dienās izmantojot ne vairāk kā 5 darbadienas, procentu likme samazināta no 5% uz 4%, aizdevumu iepriekšējās 30 dienās izmantojot ne vairāk kā 10 darbadienas – no 10% uz 7%, un aizdevumu iepriekšējās 30 dienās izmantojot vairāk nekā 10 darbadienas, – no 15% uz 10%.

Monetārās politikas nosacījumu mīkstināšana, kas notiek pēc šī gada martā veiktā atsevišķu likmju pazeminājuma dos papildu motivāciju bankām brīvos latu resursus novirzīt tautsaimniecības attīstībai.

Jaunās aizdevumu iespējas procentu likmes bankām tiks piemērotas no 24. jūlija. Bankām noteiktā obligātā rezervju norma nav mainīta.


Написать комментарий