Prezentēs pirmo interaktīvo Latvijas velo karti

foto renewnorthfield.org
foto renewnorthfield.org

Biedrība "Latvijas Riteņbraucēju apvienība" piektdien prezentēs jaunu produktu – Latvijas Velo karti, portālu "Delfi" informēja apvienībā.

Karte tapusi sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), Valsts policiju, karšu portālu www.KurTuEsi.lv un Liepājas pilsētas pašvaldību. Šajā kartē ir paredzēta iespēja attēlot visus Latvijā esošos veloceliņus, velo-gājēju celiņus, velotūrisma maršrutus, velosporta trases, velosipēdu zādzību vietas, kā arī vietas, kur notikuši ceļu satiksmes negadījumi ar riteņbraucējiem. Tāpat šajā interneta lapā var uzzināt par iespējām un vietām, kur un kā reģistrēt velosipēdus, uzzināt par apmācībām velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai, kā arī iepazīties ar ceļu satiksmes noteikumiem.

Karte no piektdienas būs skatāma www.divritenis.lv.

Kartes galvenā priekšrocība ir tā, ka visa Latvijas aktuālā informācija riteņbraucējiem būs apkopota vienuviet. Tā būs noderīga gan ikdienas riteņbraucējiem, gan cilvēkiem, kuri ar velosipēdu brauc reti, gan auto vadītājiem, lai uzzinātu, kur un kā norit velo satiksme. Karte būs noderīga arī velo pasākumu organizētājiem, pašvaldību darba plānotājiem, vietējiem un ārvalstu velotūristiem un tiem, kuri vēl tikai plāno kāpt uz velosipēda.

Kartes tapšanā līdzdarbojušās arī visas Latvijas pašvaldības, bet kā pirmā šajā projektā iesaistījusies Liepājas dome.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis iepazīstinās ar kartē izvietoto informāciju par velosipēdu zādzībām un vietām, kur ir notikuši ceļu satiksmes negadījumi. Tāpat būs iespēja uzzināt par jaunāko statistiku velosipēdu zādzību jomā valstī, kā arī par policijas nākamajām aktivitātēm saistībā ar riteņbraucējiem.

CSDD iepazīstinās ar savām velo jomā, stāstīs par velosipēdu reģistru, kā arī iepazīstinās ar jaunākajiem datiem par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti velosipēdisti.

Kartes idejas autors, Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks iepazīstinās ar kartes ieceri un nākotnes attīstības plāniem.


Написать комментарий