Tongas kroņprincese Ulukalala apprecējusi savu brālēnu

foto matangitonga.to
foto matangitonga.to

Klusā okeāna valsts Tongas Karalistes troņmantniece princese Tipoutoa Ulukalala laulību ceremonijā valsts galvaspilsētā Nukualofā apprecējusies ar savu brālēnu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kroņprincesi Ulukalalu un viņas jauno vīru Sinaitakalu Fakafanua sveica gavilējošs pavalstnieku pūlis, kad tie iznāca no baznīcas pēc ceremonijas. Tongieši šo priecīgo notikumu atzīmē ar tradicionālām dzīrēm un cūkgaļas ēdieniem.

Kroņprinceses laulības notiek četrus mēnešu pēc Tongas karaļa Džordža Tupou V nāves.

Laulības starp radiniekiem ir veids, kā karaliskā ģimene vēlas saglabāt savu aristokrātisko asiņu "tīrību". "Tas ir jauns sākums karaliskajai saimei," kroņprinceses tēvabrālis Lords Veia pastāstīja Jaunzēlandes televīzijai. "Mēs vēlamies saglabāt konstitucionālo monarhiju," princeses onkuļa piebildi televīzijā citē BBC.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka 18. martā mirušais Tupou V kļuva par karali 2006. gada septembrī pēc sava tēva karaļa Taufa'ahau Tupou IV nāves, bet tika kronēts tikai 2008.gadā. Viņa kronēšanu aizkavēja demokrātijas piekritēju nemieri galvapilsētā Nukualofā 2006.gada novembrī, kuros gāja bojā astoņi cilvēki.

Tupou V divus gadus pēc kronēšanas īstenoja demokrātiskas reformas, un valstī pirmoreiz notika parlamenta vēlēšanas, kurās varēja piedalīties tauta.
 


Написать комментарий