„Saules skolas” jubilejas cikls noslēdzas ar diplomdarbu izstādi muzejā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 12.jūnijā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta „Saules skolas” šī gada absolventu kvalifikācijas darbu izstāde

Mākslas skolas direktore Ilona Linarte-Ruža Gorod.lv pastāstīja, ka izstādē tiek prezentēti absolventu darbi, kurus viņi aizstāvēja jūnija beigās. Rīgas komisija, kas pieņēma kvalifikācijas eksāmenus, ielika studentiem augstāko novērtējumu, augsti novērtējot arī pedagogu talantu, mācību kvalitāti „Saules skolā” un ļoti labu absolventu sagatavošanas līmeni. Kā arī pieņemšanas komisijas locekļus pārsteidza un iepriecināja tas, ka skolas beidzēji labā literārā latviešu valodā aizstāvēja savus kvalifikācijas darbus.

Visi darbi šogad tika veltīti bērnu tēmai, un izstādē var aplūkot ne tikai projektus, bet arī gatavus izstrādājumus – bērnudārzu grupām un istabām domātās mēbeles, bērnu un jauniešu apģērbu komplektus, mīkstos spilvenus, kas viegli pārtop ērtajā guļvietā, bērnu svētku aksesuārus un daudz ko citu.

Izstāde tiek veltīta Daugavpils mākslas skolas 95 gadu jubilejai un ir ievērojams notikums jubilejas cikla pasākumu virknē. Februārī pilsētas muzejā tika atklāta pirmā izstāde, kurā tika piedāvāti pirmkursnieku darbi no papīra, bet noslēdza jubilejas ciklu ekspozīcija, kurā tika prezentēti 2012.gada absolventu labākie dizaina darbi.

Pēc Ilonas Linartes-Ružas vārdiem, pēdējai ekspozīcijai darbus izvēlējās atkarībā no krāsu gammas, lai tā būtu vasarīgi spilgta, saulaina un radoša. Jāatzīmē, ka vairāk nekā puse no kvalifikācijas darbu šī gada rudenī dosies uz starptautisko dizaina izstādi, kas notiks Rīgā.

Šogad „Saules skolu” pabeidza absolventu rekordskaits – 45 cilvēki, lielākā viņu daļa nolēma turpināt mākslas izglītību Latvijas un ārzemju augstskolās.
Atklājot šodienas izstādi, „Saules skolas” direktore novēlēja bijušajiem studentiem veiksmi, panākumus un radošu garu, kā arī kļūt par pazīstamiem māksliniekiem ne tikai valstī, bet arī ārzemes. „Šonedēļ absolventi saņēma sertifikātus un diplomus, daudzi no viņiem studēs tālāk, un tas ir pareizi. „Saules skola” ir tikai tramplīns, pirmie pakāpieni profesijas apguvē. Mākslinieks nekad nevar apstāties uz sasniegtā, viņam ir jāstrādā un jāattīstās”, - uzskata Ilona Linarte-Ruža.
Izstādi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā var aplūkot līdz 24.augustam.



Написать комментарий