Dome izvirzījusi dažus noteikumus sakarā ar zemes nomu Spaļu ielā, kur tiek plānots būvēt rūpnīcu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu iznomāt firmai „HI TECH ENERGY” pašvaldībai piederošo zemes gabalu Spaļu ielā 12. Tiek plānots, ka 123 ha tiks iznomāti firmai uz 10 gadiem un tur tiks uzcelta rūpnīca, kas ražos ogļu dedzinošo biomasu.

Atgādināsim, ka pirms nedēļas Domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja šo ieceri, kompānijas pārstāvji viņiem iesniedza izsmeļošu informāciju par ražošanas objektu, kuru tiek plānots uzcelt starptautiskā projekta ietvaros sadarbībā ar Lietuvu un Igauniju.

Nomas līgumam jābūt noslēgtam mēneša laikā no dienas, kad Dome pieņēmusi lēmumu. Domes lēmumā arī tiek norādīts, ka gada laikā, līdz būvniecības sākumam firmai par saviem līdzekļiem jāizstrādā nomātā zemes gabala detalizētais plānojums, bet divu gadu laikā no detalizētā plānojuma apstiprināšanas pabeigt un nodot ekspluatācijā visas zemes gabalā paredzētās celtnes.

Kā arī Domes lēmums paredz, ka zemes gabala atsavināšanu firma var lūgt tikai gadījumā, ja uz tā ir uzceltas un Zemesgrāmatā reģistrētas visas ieplānotās celtnes. Turklāt objekta piebraucamos ceļus firma būvēs, izmantojot savus līdzekļus. Gadījumā, ja firma neievēros līguma noteikumus vai veiks nelikumīgās darbības, Dome ir tiesīga vienpusējā kārtībā lauzt līgumu, nekompensējot nomniekam zaudējumus un neatdodot atpakaļ ieguldītos līdzekļus.

Firmas valdes priekšsēdētājs Māris Dirveiks pastāstīja, ka rūpnīcas būvniecībai tika izvēlēta tieši Daugavpils, jo šeit atrodas daudzi neizmantoti zemes gabali, pastāv atbilstoša infrastruktūra un cilvēkresursi. Tiek plānots, ka gadā jaunā rūpnīca pārstādās biomasas 160 000 tonnas. Rūpnīcā strādās 200 cilvēki un 100 cilvēki novadā audzēs nepieciešamos resursus. Viņi visi pirms darba uzsākšanas izies profesionālo apmācību kvalificēto instruktoru vadībā. Uzņēmumā tiek plānots ieguldīt ne mazāk par 160 miljoniem dolāru un uzcelt rūpnīcu Daugavpilī divu gadu laikā. Šāda veida rūpnīcas no 2010.gada darbojas Nīderlandē, Spānijā un Beļģijā, taču mūsu pilsētā tiek plānots uzcelt visjaudīgāko rūpnīcu no minētajām.


Написать комментарий