Daugavpils dome piešķīra papildus līdzekļus, lai dažādotu skolēnu pusdienas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem skolas ēdnīcās valsts bezmaksas nodrošina Latvijas pirmklasnieku pusdienas. Šim mērķim tiek piešķirti vidēji 80 santīmi katram 1.klases skolēnam. Kā arī 2.-4.klašu skolēniem apmaksā pusi no skolas pusdienu maksas, ne vairāk kā 50 santīmus dienā.

Kā jau tika ziņots, no šī gada 1.jūnija stājās spēkā jauni Ministru kabineta noteikumi, saskaņā ar kuriem tiks palielināts pirmklasnieka pusdienu produktu skaits, mazo skolēnu ēdienkarte kļūs daudzveidīgāka, veselīgāka, bagātāka ar augļiem un dārzeņiem.

Skaidrs, ka skolas pusdienu summa pieaugs, tā pietuvosies vienam latam. Šo starpību uzņemas apmaksāt Daugavpils pašvaldība.

Vakardienas Daugavpils domes sēdē tika pieņemts lēmums piešķirt no pilsētas budžeta 113 000 latus. Šī summa ir paredzēta līdz kalendārā gada beigām, tā tika aprēķināta, pamatojoties uz kopējo skolēnu skaitu un, iespējams, būs mazāka.

Tiek plānots, ka par mazo skolēnu pusdienām piemaksās no pašvaldības līdzekļiem, kas tiek nopelnīti no uzņēmējdarbības un uz dažādu dividenžu rēķina.


Написать комментарий