Neviena firma neizteica vēlmi veikt Daugavpilī miljons latu rekonstrukcijas darbus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Neviena firma nepiedalījās konkursā par Komunālās ielas daļas, Daugavpilī, rekonstrukciju, kurā ietilpst Raiņa skvēra rekonstrukcija, kas atrodas pie 6.vidusskolas Grīvas mikrorajonā. 9.jūnijā izsludinātais konkurss par darbu veikšanu eiroprojekta ietvaros, kura aptuvena vērtība ir miljons latu, ir noslēdzies nesekmīgi.

Atgādināsim, ka eiroprojekta ietvaros Komunālās ielas rekonstrukcija ir sadalīta 3 daļās. Vienu daļu, kurā ietilpst darbi posmā no apļa pie 6.vidusskolas līdz dambim, tika nolemts atlikt, jo šī projekta daļa sakrīt ar uzņēmuma „Daugavpils ūdens” vērienīga projekta trešās kārtas realizāciju. No darbu gaitas minētajā projektā būs atkarīgs tas, kad tiks izsludināts konkurss par šo ielas daļu.

Sakarā ar otro daļu – dambja renovāciju, tās paplašināšanu, riteņbraucēju un gājēju celiņu iekārtošanu – konkurss jau tika izsludināts. Konkursā piedalījās tikai viens pretendents un pašlaik, saskaņā ar likumu, notiek iesniegto dokumentu pārbaude. Ja ar dokumentāciju viss būs kārtībā, pretendents tiks pasludināts par uzvarētāju un varēs sākt darbu veikšanu.

Trešā projekta daļa ir parka zona pie 6.vidusskolas, kuru rekonstruēt nepieteicās neviens pretendents. Kāpēc minētajā gadījumā nav neviena pretendenta, pašvaldībā nevar atbildēt. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs izteica pieņēmumu, ka, iespējams, tirgū ir daudz piedāvājumu, un būvnieki neuzņemas jaunus pasūtījumus. V.Širjakovs piebilda, ka arī vietējās firmas bija pasīvas un kā tas bieži notiek, ja konkursu uzvar kompānijas no citām pilsētām, mūsu firmas atkal uzņemsies darbu apakšuzņēmuma funkcijas.

Darbu veikšanai parka zonā tiks izsludināts jaunais konkurss, pašvaldība cer, ka tā gaitā tiks noteikts uzvarētājs. Šobrīd, ja konkursā par dambja rekonstrukciju uzvarētājs tiks apstiprināts, pašvaldībai tuvākajā nākotnē izdosies atrisināt kritisku situāciju uz dambja, kur cilvēki staigā pa braucamo daļu. Atzīmēsim, ka projekta ietvaros tiks rekonstruēti ceļa segumi, uzlabots apgaismojums, paplašināts dambis un ierīkoti riteņbraucēju un gājēju celiņi, tiks veikti slūžu remontdarbi.


Написать комментарий