Sākusies Daugavpils Centrālā parka žoga renovācija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Līdz 15.augustam ir jāpabeidz Daugavpils Centrālā parka akmens žoga vienkāršotā renovācija. Kā zināms, žogs izskatās ne visai labi no autoostas puses, kur atbrauc daudz cilvēku, tai skaitā tūristi, un pirmais, ko viņi redz, ir izjukušais, apsūnojušais žogs pilsētas centrā.

 

Agrāk pilsētas vadība nesteidzas sakārtot žogu, apdomājot, vai nebūtu lētāk nojaukt veco un uzcelt jauno, kas arī prasītu daudz līdzekļu. Šobrīd, kad pašvaldība cenšas piesaistīt tūristus, tika nolemts žoga remontdarbus iekļaut pilsētas sakārtošanas darbu sarakstā.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vasīlijs Kuzmins portālam Gorod.lv paziņoja, ka žoga renovācijas darbi tika sadalīti 2 daļās – no šautuves līdz Stacijas ielai un daļa pie autoostas. Katra no daļām pašvaldībai izmaksās līdz 10 tūkstošiem latu.

Celtnieki, kuriem ir pieredze renovācijas darbos Daugavpilī, jau ir sākuši žoga remontdarbus. Protams, sakarā ar ierobežotu budžetu neizdosies pilnībā saglabāt celtnes sākotnējo izskatu, taču izdosies uzlabot to ārējo izskatu un glābt no turpmākās sabrukšanas.

V.Kuzmins paziņoja, ka žoga apakšējās akmens daļas remontdarbos tiek izmantoti kvalitatīvi aukstumizturīgi un ūdensizturīgi materiāli, kuriem ir labas rekomendācijas. Tiek tīrīts un pārklāts ar aizsargslāņi arī čuguna nožogojums. Diemžēl jaunu konstrukciju pasūtīšanai nauda netika paredzēta.

Pēc renovācijas parka nožogojums izskatīsies daudz labāk kādus gadus 5, vēlāk, iespējams, pašvaldība atradīs iespēju atjaunot to sākotnējā vai tam tuvā veidā.



Написать комментарий