Daugavpils novada lauksaimniekus konkurss „Sējējs 2012” īpaši neieinteresēja

foto agrifoodforum.com
foto agrifoodforum.com

Nevienam nav noslēpums, ka Latvijas lauksaimniecība piedzīvo nopietnu krīzi. Pēc Zemkopības ministres Laimdotas Straujumas domām, valsts lauksaimniecības galvenās problēmas ir cilvēku izbraukšana un zema darba produktivitāte. Saskaņā ar statistikas datiem, tikai pēdējo 5 gadu laikā laukos dzīvojošu darbspējīgu strādnieku skaits ir samazinājies aptuveni par 30 000 cilvēkiem.

Lai piesaistītu un ieinteresētu lauksaimniekus, Latvijas Zemkopības ministrija izsludināja konkursu „Sējējs 2012”, kurš noteiks un apbalvos lauksaimniecības dažādu jomu labākos pārstāvjus. Šogad pretendenti sacentīsies 11 konkursa grupās.
Šogad tika prezentēta jaunā nominācija „Gada līderis”, kurā tiks novērtētas iniciatīvas grupas, kas strādā uz vietas ne mazāk par 3 gadiem. Kā arī tiks pasniegta balva par veiksmīgajiem projektiem, kuru mērķis ir lauku attīstība un sasniegumi lauksaimniecībā. Katras konkursa nominācijas uzvarētājs saņems ne tikai diplomu, medali, bet arī naudas balvu.

Pēc konkursa organizatoru vārdiem, ar katru gadu tā dalībnieku skaits pieaug un tas priecē. Jo tas nozīmē, ka lauksaimniecība Latvijā pamazām sāk atdzimt.

Šī gada konkursā piedalās vairāk nekā 50 lauksaimnieki, tai skaitā no Latgales – Krāslavas, Rēzeknes, Preiļiem, Aglonas, Viļāniem. Diemžēl Daugavpils novada pārstāvji konkursā pagaidām nepiedalās.


Написать комментарий