Pieteikumu skaits studijām Daugavpils Universitātē ir strauji audzis

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šīs dienas laikā līdz plkst 17:00 piereģistrēto pieteikumu skaits studijām Daugavpils Universitātē kopš vakardienas, 10. jūlija, ir četrkāršojies, informē Daugavpils domes pašvaldības portāls.

Daugavpils Universitātes (DU) Uzņemšanas komisija savu darbību uzsāka vakar, 10. jūlijā, savukārt elektroniski reģistrēties studijām DU topošie studenti portālā www.latvija.lv varēja jau no 2. jūlija (vienotajā pieteikšanās sistēmā piedalās arī Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Banku augstskola, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Liepājas Universitāte, Rīgas Starptautiskā Ekonomikas un Biznesa augstskola, Rēzeknes Augstskola, Ventspils augstskola, Vidzemes augstskola). Iespēja piereģistrēties elektroniski Daugavpils Universitātes reflektantiem tiek piedāvāta jau otro gadu pēc kārtas.

Uz doto brīdi, apkopojot elektroniskos pieteikumus un Uzņemšanas komisijā veikto reģistrāciju, pamata un augstākā līmeņa studijām DU ir iesniegti vairāk nekā 700 pieteikumu. Salīdzinot ar vienotajā uzņemšanas sistēmā reģistrēto augstskolu saņemto pieteikumu skaitu, DU ir otrs lielākais rezultāts reģionālo augstskolu vidū un ceturtais starp visām vienotajā uzņemšanas sistēmā reģistrētajām augstskolām. Tas ir teicams rādītājs, kas apliecina universitātes pieaugošo popularitāti un atpazīstamību topošo studentu vidū.

Daugavpils Universitātes ir lielākā Austrumlatvijas augstskola, kas piedāvā Eiropas mēroga augstāko izglītību. Jaunajā studiju gadā vairāk nekā 600 pirmā kursa studentiem būs iespēja studēt bez maksas, savukārt tiem, kas izvēlēsies maksas studijas, ir iespējamas atlaides līdz pat 100%.


Написать комментарий