Piešķir līdzekļus Trešā pasaules latgaliešu saieta pasākumu nodrošināšanai

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Rēzeknes pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums atbalstīt Latgaliešu kultūras biedrības valdes priekšsēdētāja P. Keiša lūgumu un līdzfinansēt 3. Pasaules latgaliešu saietu, piešķirot līdzekļus no programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Saskaņā ar iesniegto tāmi, 5 000 lati nepieciešami Sibīrijas latgaliešu grupas uzņemšanai – daļēja ceļa izdevumu segšana, vīzu noformēšana, naktsmītne, kā arī transporta pakalpojumi pārvietojoties pa Latviju. Līdzekļi nepieciešami arī citu saieta pasākumu nodrošināšanai – latgaliešu rokgrupu koncerta un šlāgerballes tehniskajam nodrošinājumam, Antona Kūkoja pieminekļa atklāšanas pasākumu apskaņošanai, pasākumu režisora darba apmaksai u.c.

Rēzeknes pilsētas dome saskaņā ar Finanšu un budžeta komisijas lēmumu piešķir Kultūras pārvaldei Latgales kultūras biedrības izdevumu segšanai 8100 lati.

Atgādinām, ka Trešā pasaules latgaliešu saieta pasākumi norisināsies no 3. līdz 10. augustam. Tā ietvaros – pasaules latgaliešu mākslas izstādes atklāšana, Latgaliešu izcelsmes somu kinorežisora Teuvo Tulio 100. gadskārtai veltītie pasākumi, teātra izrādes latgaliešu valodā un latgaliešu muzikālo grupu koncerti, latgaliešu rakstnieku un dzejnieku cēliens, pieminekļa Antonam Kūkojam un memoriālo plākšņu ievērojamiem Latgales ļaudīm atklāšana un daudzas citas aktivitātes, kā arī saieta centrālais pasākums – 3. Pasaules latgaliešu konference.


Написать комментарий