Grieķija strādā pie budžeta izdevumu samazināšanas 11,5 miljardu eiro apmērā

foto politico.ie
foto politico.ie

Grieķijas ministrijas šobrīd strādā pie budžeta izdevumu apcirpšanas 11,5 miljardu eiro (8,08 miljardu latu) apmērā, ko pieprasījuši starptautiskie aizdevēji, piektdien pavēstīja avots Finanšu ministrijā. Piektdien šo jautājumu apspriež ministriju augstākās amatpersonas.

24.jūlijā Grieķijai ar savu lēmumu jāiepazīstina starptautiskie kreditori - Eiropas Savienība (ES), Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Centrālā banka (ECB).

Jau vēstīts, ka starptautiskie auditori šobrīd izvērtē reformu gaitu Grieķijā.

Auditoru galīgais ziņojums arī noteiks, vai Grieķijai septembrī tiks piešķirts palīdzības programmas nākamais maksājums 31,5 miljardu eiro (22,13 miljardu latu) apmērā.

Bija plānots, ka balsojums par budžeta tēriņu apcirpšanu par 11,5 miljardiem eiro, kas jāveic 2013.-2014.gadā, parlamentā notiks jau jūnijā, taču to aizkavēja atkārtotās parlamenta ārkārtas vēlēšanas.

Jaunā Grieķijas koalīcijas valdība, kas darbu sāka pagājušajā mēnesī, solījusi panākt starptautiskās aizdevuma programmas pārskatīšanu, tostarp jautājumos par atalgojuma samazināšanu un darbavietu likvidēšanu valsts sektorā.

"Mēs runājam par divu gadu kavēšanos programmas ieviešanā," atklāja avots Finanšu ministrija.

Taču aizdevēji tā vietā mudinājuši Atēnas visu uzmanību veltīt reformu veikšanai, tostarp privatizācijai.


Написать комментарий