Amerikānis atgūst pirms 42 gadiem nozagtu auto

foto ubergizmo.com
foto ubergizmo.com

Amerikānis Bobs Rasels, pateicoties nerimtīgai meklēšanai, atguvis pirms 42 gadiem viņam nozagto Austin-Healy automašīnu, ziņo ārzemju mediji.

Vēl studiju laikā, rīta gaismiņā atgriežoties no randiņa ar savu tagadējo dzīvesbiedri, B.Rasels secinājis, ka automašīna no viņa mājas pievārtes ir nozagta. Amerikānis gadiem ilgi lolojis cerības reiz sameklēt nozagto īpašumu, līdz kādu dienu interneta vietnē eBay ieraudzījis paziņojumu, ka Austin-Healy automašīna tiek pārdota par 19 700 ASV dolāriem.

Pārliecinoties par to, ka automašīnas identifikācijas numurs sakrīt ar viņam reiz nozagtā spēkrata numuru, viņš sazinājies ar automašīnas pārdevēju un arī ar Losandželosas policiju. Pēc tam, kad policija likusi lietā pāris knifus, jo tai vajadzējis atsavināt automašīnu, kas vairs nav bijusi policijas meklēšanā, B.Rasels savu īpašumu atguvis. Amerikānis, tiesa gan, atraduma dēļ šķīries arī no 600 dolāriem, kurus samaksājis par automašīnas nogādāšanu līdz viņa dzīvesvietai.

Kā zināms, Austin-Healey automašīnas pārstāja ražot 70.gadu sākumā, savukārt B.Rasels to iegādājies vēl 1968.gadā, nopērkot to no drauga par 3000 ASV dolāriem, ziņo izdevums Guardian. B.Rasels uzsvēris, ka turpināt automašīnas meklējumus viņu mudinājis nevis fakts, ka īpašums ir antīks un vērtīgs, bet gan atmiņas, kas saistījušās ar šo spēkratu.


Написать комментарий