Pie Roņu salas atrasts, iespējams, pie Kolkas avarējušais kajaks

foto kayak.pl
foto kayak.pl

Pie Igaunijas Roņu salas krastiem izskalotais kajaks, visticamāk, ir viena no laivām, kurām apgāžoties Līgo dienā jūrā pie Kolkas gāja bojā divi Latvijas pilsoņi, vēstīja reģionālais laikraksts "Meie Maa".

Kajaku Roņu salas Holma pussalā 13.jūlijā atrada kāda sieviete. Robežsargi kajaku izvilka krastā, un tagad to izpēta Igaunijas Jūras uzraudzības centra eksperti.

Centra pārstāvji "Meie Maa" atzina, ka pagaidām nav droši, ka izskalotais kajaks ir pie Latvijas krastiem negadījumā iesaistītais. Laikraksts gan norādīja, ka negadījumā pie Kolkas bija iesaistīti "Vista" tipa kajaki, un tieši šāda paša veida ir arī Roņu salā atrastais.

"Ir nosūtīts informācijas pieprasījums Jūras meklēšanas un] glābšanas koordinācijas centram Rīgā, tādēļ pašlaik tiešu notikumu saistību apstiprināt nevaram," laikrakstam pastāstīja Igaunijas Rietumu prefektūras Policijas un robežsardzes dienesta pārstāvis Heiko Lēsments.

Jau vēstīts, ka 23.jūnija pēcpusdienā Kolkā apgāzās divi kajaki un gāja bojā divi laivotāji – precēts pāris. Lai gan vīrietis bija serbu tautības, abi bojāgājušie ir Latvijas pilsoņi.

Pie Kolkas jūrā bija apgāzušies divi kajaki ar četriem cilvēkiem, kas bijuši ceļā no Kolkas raga uz Kolkas bāku. Kad ieradusies policija, divus cilvēkus no vienas laivas bija uzņēmis kāds kuģis, bet 31 gadu veca sieviete un 28 gadus vecs vīrietis izcelti no ūdens ar helikopteru. Krastā par abu dzīvību vēl ilgi cīnījušies mediķi, taču nesekmīgi.

Zināms, ka atpūtas braucienā kopā devušās sešas laivas, no kurām četras jau nokļuvušas bākā, kad konstatēts, ka pārējās divas atpalikušas, par ko nekavējoties ziņots krasta apsardzei. Policijā visu notikušā apstākļu noskaidrošanai sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.


Написать комментарий