LEC par 4,488 miljoniem latu būvēs 'Latvijas elektrisko tīklu' apakšstacijas 'Grobiņa' un 'Ventspils'

foto hightowerlegal.wordpress.com
foto hightowerlegal.wordpress.com

Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Latvijas elektriskie tīkli" apakšstacijas "Grobiņa" sadalnes paplašināšanu un sadalnes izbūvi apakšstacijā "Ventspils" par 4,488 miljoniem latu veiks būvkompānija "Latvijas energoceltnieks" (LEC), liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka LEC uzvarējis "Latvijas elektrisko tīklu" izsludinātajā konkursā par apakšstacijas "Grobiņa" 330 kilovoltu (kV) sadalnes paplašināšanu un 330 kV sadalnes izbūvi apakšstacijā "Ventspils".

Kopumā konkursā saņemti divi pretendentu pieteikumi, un galvenais izvēles kritērijs bija saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

"Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere aģentūrai BNS paskaidroja, ka būvdarbi apakšstacijā "Grobiņa" un apakšstacijā "Ventspils" tiek veikti investīciju projekta "330 kV Kurzemes loks" ietvaros. "Īpaša uzmanība tiek pievērsta projekta izbūves pirmajam posmam – Kurzemes loka 110 kV elektropārvades līniju rekonstrukcijai, pastiprinot to ar 330 kV elektropārvades līniju posmā Grobiņa–Ventspils," sacīja Bidere.

Viņa piebilda, ka plānotā pastiprināšana ar 330 kV elektropārvades līnijām būtiskmi uzlabos arī visa Baltijas reģiona elektroapgādes drošumu normālā un līniju remonta režīmā un avārijas gadījumos.

"Lai nodrošinātu 330 kV Kurzemes loka līniju posma Grobiņa–Ventspils darbību, jāveic apakšstacijas "Grobiņa" 330 kV sadalnes paplašināšana, izbūvējot jaunu 330 kV līnijas ligzdu, un jāizbūvē jauna 330 kV sadalne apakšstacijā "Ventspils"," teica Bidere.

Viņa sacīja, ka, paplašinot apakšstacijas "Grobiņa" 330 kV sadalni, plānots palielināt tās drošumu, jo "Grobiņas apakšstacija ir svarīgs elektroapgādes mezgls Liepājas reģionam, kā arī Latvijai un Baltijai". Savukārt apakšstacijas "Ventspils" 330 kV sadalne nodrošinās Ventspils reģiona esošo un potenciālo klientu pieeju 330 kV pārvades tīklam, kā arī plānotā 330 kV Kurzemes loka līnijas turpinājuma Dundagas virzienā pieslēgšanu, paskaidroja "Latvenergo" preses sekretāre.

Vienlaikus Bidere uzsvēra, ka "Kurzemes loks" ir pirmais atjaunotās Latvijas laikā sāktais valstij stratēģiski svarīgs pārvades sistēmas infrastruktūras projekts, kas uzlabos elektroapgādi un tās stabilitāti Kurzemē, kā arī ļaus palielināt jaunu pieslēgumu iespējamību reģionā. Tādējādi šis ir arī būtisks ieguldījums Latvijas saimniecisko iespēju stiprināšanā, norādīja "Latvenergo" pārstāve. ""Kurzemes loka" izbūve nepieciešama galvenokārt tāpēc, ka esošais 110 kV elektroenerģijas pārvades tīkls nenodrošināja pietiekamu Kurzemes reģiona elektroapgādes drošumu. Par to varēja pārliecināties 2005.gadā, kad spēcīga vētra izraisīja plašus elektroapgādes traucējumus Kurzemē un tās lielajās pilsētās, vietām pat līdz nedēļai, kamēr tika atjaunoti 110 kV pārvades līniju bojājumi," klāstīja Bidere.

"Latvenergo" preses sekretāre arī informēja, ka otra konkursam pieteikusies kompānija bija "R&E 330".

"Latvijas elektriskie tīkli" ir "Latvenergo" dibināts meitasuzņēmums, kas veic pārvades un sadales sistēmas aktīvu pārvaldīšanas funkciju.

Uzņēmums Komercreģistrā reģistrēts 2011.gada 10.februārī, kompānijas pamatkapitāls ir 126,825 miljoni latu latu, un vienīgais īpašnieks – valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

Savā pirmajā darbības gadā, kas ilga no 2011.gada 10.februāra līdz 2011.gada 31.decembrim, uzņēmums strādāja ar 28,984 miljonu latu apgrozījumu un guva 2,816 miljonu latu peļņu.


Написать комментарий